Roland Garros: Az elején egy kicsit mind a ketten izgultunk – Babos

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2019.06.01. 18:07
Mint megírtuk, a második kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros továbbjutott a Roland Garros következő körébe, miután a második fordulóban 7:5, 6:1-re legyőzte a francia Alizé Cornet és a horvát Petra Martic duót. Babos a mérkőzés után arról beszélt, hogy eleinte izgult, mivel nem tudta, mire számítson az ellenféltől.

– Az első játszma szorosabban alakult, a másodikban viszont egyértelműen átvették az irányítást. Mi volt a győzelem kulcsa?
– Az elején szerintem egy kicsit mind a ketten izgultunk, hogy mire számíthatunk az ellenfeleinktől, akik nagyon jó egyéni játékosok. Utána elkezdtünk jobban teljesíteni, sokat röptéztünk, kihasználtuk az előnyünket ezen a téren, onnantól valóban eléggé egyoldalúvá vált a meccs. Örülhetünk, mert jól teniszeztünk – felelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Babos Tímea. – Az első játszma szorosabban alakult, a másodikban viszont egyértelműen átvették az irányítást. Mi volt a győzelem kulcsa?
– Az elején szerintem egy kicsit mind a ketten izgultunk, hogy mire számíthatunk az ellenfeleinktől, akik nagyon jó egyéni játékosok. Utána elkezdtünk jobban teljesíteni, sokat röptéztünk, kihasználtuk az előnyünket ezen a téren, onnantól valóban eléggé egyoldalúvá vált a meccs. Örülhetünk, mert jól teniszeztünk – felelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Babos Tímea.

– Meglepték önöket valamivel?
– Igen, az elején jól kezdtek, rá kellett éreznünk a szervájukra, mert különböző stílust képviselnek. Az első szett vége felé mind a négyen remekül játszottunk, magas színvonalú mérkőzés volt.

– A melegebb idő és a gyorsabb salak előnyt jelenthet?
– Párosban ez nem annyira számít, egyéniben nyilván más lenne a helyzet. A pályák egyébként is gyorsabbak, mint tavaly, szóval összességében akkora különbséget nem jelent.

– Két német, Anna-Lena Friedsam és Laura Siegemund ellen folytatják – mire számítanak?
– Jó párost alkotnak, de mind a ketten sokat voltak sérültek. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert egyikük nagy ütőerejű teniszező, a másik trükkösebb típus. Valószínűleg a találkozó eleje arról fog szólni, hogy kicsit megismerjük őket, illetve a saját játékunkat próbáljuk rájuk erőltetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik