KLEIN RON (PÁRIZS) 2019.06.01 18:07 Frissítve: 2019.06.01 19:14

Roland Garros: Az elején egy kicsit mind a ketten izgultunk – Babos

Mint megírtuk, a második kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros továbbjutott a Roland Garros következő körébe, miután a második fordulóban 7:5, 6:1-re legyőzte a francia Alizé Cornet és a horvát Petra Martic duót. Babos a mérkőzés után arról beszélt, hogy eleinte izgult, mivel nem tudta, mire számítson az ellenféltől.

 

– Az első játszma szorosabban alakult, a másodikban viszont egyértelműen átvették az irányítást. Mi volt a győzelem kulcsa?
– Az elején szerintem egy kicsit mind a ketten izgultunk, hogy mire számíthatunk az ellenfeleinktől, akik nagyon jó egyéni játékosok. Utána elkezdtünk jobban teljesíteni, sokat röptéztünk, kihasználtuk az előnyünket ezen a téren, onnantól valóban eléggé egyoldalúvá vált a meccs. Örülhetünk, mert jól teniszeztünk – felelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Babos Tímea.


Babos Tímeáék nagyszerű sikerrel jutottak tovább a Roland Garroson

– Meglepték önöket valamivel?
– Igen, az elején jól kezdtek, rá kellett éreznünk a szervájukra, mert különböző stílust képviselnek. Az első szett vége felé mind a négyen remekül játszottunk, magas színvonalú mérkőzés volt.

– A melegebb idő és a gyorsabb salak előnyt jelenthet?
– Párosban ez nem annyira számít, egyéniben nyilván más lenne a helyzet. A pályák egyébként is gyorsabbak, mint tavaly, szóval összességében akkora különbséget nem jelent.

– Két német, Anna-Lena Friedsam és Laura Siegemund ellen folytatják – mire számítanak?
– Jó párost alkotnak, de mind a ketten sokat voltak sérültek. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert egyikük nagy ütőerejű teniszező, a másik trükkösebb típus. Valószínűleg a találkozó eleje arról fog szólni, hogy kicsit megismerjük őket, illetve a saját játékunkat próbáljuk rájuk erőltetni.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.

2020.03.07 14:32:53

Tenisz H. Á., K. R.

Balázs Attilának nem sok pihenő jutott a páros után, de könnyedén legyőzte Coppejanst a Dk-selejtezőn.