Milliárdosok klubja, csak Andy Roddick hiányzik

Vágólapra másolva!
2009.11.22. 08:12
null
A vb házigazdája London (Fotó: Reuters)
Címkék
A londoni O2 Arenában csatáznak egymással vasárnaptól vasárnapig 2009 legjobb férfi teniszezői. Ez lesz az esztendő utolsó rangos eseménye a sportágban a december 4-i Davis-kupa-döntő előtt.
 A BEOSZTÁS

A-CSOPORT: Roger Federer (svájci, 1.), Andrew Murray (brit, 4.), Juan Martín del Potro (argentin, 5.), Fernando Verdasco (spanyol, 7.)

B-CSOPORT: Rafael Nadal (spanyol, 2.), Novak Djokovics (szerb, 3.), Nyikolaj Davigyenko (orosz, 6.), Robin Söderling (svéd, 8.)

Értékes emberek... Ők nyolcan – Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovics, Andrew Murray, Juan Martín del Potro, Nyikolaj Davigyenko, Fernando Verdasco és Robin Söderling – együtt 128 millió 442 ezer 137 dollárt kerestek eddig a tenisszel, ami több mint huszonhárommilliárd forint.

Hatalmas sztárok ők, már mindannyian az angol fővárosban, Londonban, a következő olimpia színhelyén tartózkodnak, ahol vasárnap kezdetét veszi az úgynevezett Barclays ATP World Tour Finals, amelyet nyugodtan nevezhetünk a hivatásos férfiteniszezők világbajnokságának.

Ezen ugyanis már csak a legjobbak vesznek részt, nincsenek első fordulós alibimeccsek ismeretlen, mégis veszélyes alsóbb kategóriás játékosok ellen – már csak azért sem, mert más a lebonyolítási rendszer is, mint a „mezei" ATP-tornákon vagy a Grand Slam-viadalokon.

Itt csoportmérkőzések lesznek, hogy aztán a két kvartett első két helyezettjének keresztbejátszása döntse el, ki kerül a fináléba, amelyet november 29-én, vasárnap rendeznek meg, és amelynek győztese 1 millió 630 ezer dollárral gazdagodik. Az indulók elvileg a világ jelenlegi legjobbjai, vagyis a legutóbbi, november 16-án kiadott világranglista első nyolc helyezettje. Azért írjuk, hogy elvileg, mert gyakorlatilag mégsem – Andy Roddick lemondta a részvételt.

Az amerikai térdsérülésre hivatkozva kedden bejelentette, hogy nem indul Londonban, és aligha beszélt mellé, mert már több mint egy hónapja nem indult tornán. Személyében egy volt világelsővel lett szegényebb a verseny, de hozzá kell tenni, hogy az év második felében mutatott formájával nem sokat tudott volna hozzátenni a világbajnoksághoz a Wimbledonban még remeklő 2003-as US-Open győztes. Idei utolsó hat meccséből ugyanis csupán kettőt tudott megnyerni...

Ám aki számít, ott van, például az előző esztendők nagy négyese, a vb-t korábban már négyszer is megnyerő Roger Federer, az ezen a viadalon még sohasem diadalmaskodó Rafael Nadal, a címvédő, és az elmúlt hetekben fantasztikus formát mutató Novak Djokovics, valamint a világbajnokságot Nadalhoz hasonlóan még nem nyerő, az év végére Federerhez hasonlóan kissé leeresztő Andy Murray. Noha a hazai pálya előnye utóbbi mellett szól, mi most Novak Djokovicsra tippelünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik