Nadal nagy csatában legyőzte Roddickot

Vágólapra másolva!
2010.11.23. 00:11
null
Nadal megküzdött a sikerért (Fotó: Action Images)
Győzelemmel kezdte meg szereplését a londoni tenisz ATP-világbajnokságon a világranglistát vezető, első helyen kiemelt Rafael Nadal. A spanyol klasszis az amerikai Andy Roddickot verte meg 3:6, 7:6, 6:4-re. A nap első mérkőzésén Novak Djokovics két sima játszmában, 6:3, 6:3-ra győzött az év második felében pocsék formába kerülő Tomás Berdych ellen.

A londoni ATP-világbajnok második napjának első mérkőzésén Berdych kettős hibával kezdett, és rögtön elvesztette adogatását is, a brékelőnyt pedig Djokovics érvényesíteni is tudta a rengeteg ki nem kényszerített hibát elkövető cseh teniszező ellen.

A játék színvonala a második szettre sem javult ugrásszerűen: Djokovics megint a játszma elején brékelt, és Berdych képtelen volt befogni: a szerb klasszis nagyon simán pipálta ki az első feladatot.

„Remekül kezdtem a meccset egy kellemetlen ellenfél ellen. Tomással sosem könnyű, de ma rosszul szervált, így megpróbáltam letámadni a második adogatásait. Nagyszerű a közönség, élmény volt itt játszani" – nyilatkozta Djokovics, aki Diego Maradonának is „kiszólt" meccs utáni villáminterjúja közben. „Azt akartam, hogy jól szórakozzon, és remélem, elégedett volt a játékommal" – mondta.

A nap másik, esti mérkőzését a nyolcadik helyen kiemelt, amerikai Andy Roddick kezdte jobban, pedig ellenfele nem más volt, mint a világranglista éllovasa, Rafael Nadal. Roddick 3:1-nél két fogadóelőnyt is hárítani tudott, ezzel megnyerte az ötödik játékot, és a spanyol számára innen nem volt visszaút.

Legalábbis nem az első szettben. A folytatásban azonban magára talált az első helyen kiemelt klasszis, és nagy csatában, rövidítésben megnyerte a második játszmát, következhetett így a döntő harmadik szett. A hajrát Nadal bírta jobban, és végül 2 óra 34 percnyi játékot követően – amely során remekül szórakozott a londoni közönség – 3:6, 7:6, 6:4-re legyőzte riválisát.

„Idegesen kezdtem a mérkőzést, nem találtam a ritmust. Andy nagyon agresszív teniszező, és roppant nehéz volt ellene játszani. Nagyszerű a csarnok hangulata, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznöm" – értékelte röviden a találkozót Nadal.

TENISZ ATP-VB
EGYES
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Nadal (spanyol, 1.)–Roddick (amerikai, 8.) 3:6, 7:6, 6:4
N. Djokovics (szerb, 3.)–Berdych (cseh, 6.) 6:3, 6:3
 
PÁROS
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Bhupati, Mirnyi (indiai, fehérorosz, 4.)–Kubot, Marach (lengyel, osztrák) 7:6, 6:4
Nestor, Zimonjics (kanadai, szerb, 2.)–Moodie, Norman (spanyol, belga) 6:1, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik