Federeren túl: Nadal-Djokovics döntő

Vágólapra másolva!
2010.09.12. 01:09
null
Novak Djokovics nagy győzelmet aratott (fotó: Action Images)
A harmadik helyen kiemelt Novak Djokovics legyőzte a másodikként rangsorolt Roger Federert, így a szerb játékos jutott be az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének fináléjába és játszhat a döntőben a világelső Rafael Nadallal. A szerb játékos két mérkőzéslabdát is hárítva győzte le svájci ellenfelét.

 

Az első szettben Djokovics már 3:2-nél brékelt, de Federer rögtön visszavette a szerb adogatását, sőt a szett végén is jobban koncentrált, így 7:5-tel előnyre tett szert. Amennyire szoros volt az első játszma, annyira egyértelmű a második, Federer sokat hibázott, a szett végére talán ki is engedett, így Djokovics könnyedén hozta 6:1-re.

A harmadik szettben is a szerb tűnt jobbnak, ám egyszer sem tudott eljutni bréklehetőségig, a szett hajrájában pedig ismét Federer koncentrált jobban, és második győzelmet hózó játszmáját is 7:5-tel húzta be.

A negyedik játszma forgatókönyve ismét inkább a másodikéhoz állt közelebb, Federer már az elején hátrányba került, majd 3:1-nél hiába hárított két bréklabdát is, a harmadiknál már tehetetlen volt (4:1), Djokovics pedig nem engedett ki a kezéből a lehetőséget.

Következett a mindent eldöntő ötödik felvonás, pattanásig feszült idegekkel, hihetetlen akarással – mindkét részről – és látványos poénokkal. Az első bréklehetőség ismét Federer előtt adódott, rögtön kettő mérkőzéslabda formájában, ám 5:4-nél egyiket sem tudta kihasználni, viszont Djokovicsnak egy elég volt a következő gémben: 6:5-nél a mérkőzésért szerválhatott a szerb.

Djokovics pedig – óriási nehézségek és hihetetlen pontok árán – tudta hozni a játékát, és holnap  farkasszemet nézhet Nadallal.

US OPEN, NEW YORK (22 668 000 dollár, kemény pálya)  
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 3.)–Federer (svájci, 2.) 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5
KORÁBBAN
Nadal (spanyol, 1.)–Juzsnij (orosz, 12.) 6:2, 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik