HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.14 21:48 Frissítve: 2018.09.15 08:43

Davis-kupa: Valkusz kikapott, döntetlenre állunk a csehek ellen

Valkusz Máté három szettben kikapott a Magyarország–Csehország mérkőzésen a tenisz Davis-kupa világcsoportjának osztályozóján, így egy nap és két meccs után jelenleg döntetlenre állunk a csehek ellen.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Piros Zsombor fantasztikus győzelme után Valkusz Máté csapott össze Lukás Rosollal péntek este a Lurdy Ház parkolójában kialakított salakpályán.

A magyar teniszező pocsékul kezdte a találkozót, sokat hibázott az első szettben, aminek meg is lett a következménye, 6:1-re elvesztette a játszmát.

A folytatás sem sikerült túl fényesre, Rosol kíméletlenül használta ki Valkusz hibáit, 6:2-re húzta be a 33 éves cseh játékos a második játszmát.

A harmadik szett aztán már szorosabban alakult, de 2:2 után elvesztette az adogatását a magyar játékos, a cseh pedig magabiztosan fejezte be a játszmát, nem hibázott a saját adogatásainál, 6:4-re nyert.

Folytatás szombaton 16 órától, a Boros Gábor, Nagy Péter–Adam Pavlásek, Roman Jebavy páros mérkőzéssel.

„Erről szól a Davis-kupa! Egy esélytelen játékos az utolsó pillanatig odateszi magát és megnyer egy mérkőzést, amilyet még sohasem játszott életében. Talán lesz még egy vasárnap... Óriási dolog, hogy győzni tudott Piros Zsombor. A második találkozótól kicsit többet vártam, hiszen Valkusz Máté jó formában volt, de Lukás Rosol túl jól teniszezett, különösen az első szettben. Máténak ez volt az első mérkőzése a válogatottban, tehát nem volt könnyű dolga, Rosol ugyanilyen simán nyert már Németországban is Alexander Zverev ellen. Le a kalappal a srácok előtt, egy mérkőzést megnyertünk, amire sokan nem számítottak. Örülök, hogy megmutatták magukat hazai pályán. Szombaton Borsos Gábor és Nagy Péter játszik párosban. Balázs Attila talán fájdalomcsillapítóval vállalhatná a játékot, de nem merem megkockáztatni, rosszul aludnék, ha rásérülne a mostani problémájára és nem játszhatna két-három hónapig” – fogalmazott a Nemzeti Sportnak Köves Gábor szövetségi kapitány.

„Az elejétől rosszul éreztem magam a pályán. Hosszabb labdamenetekre lett volna szükségem, de ebből a szempontból a legkeményebb ellenféllel találkoztam, hiszen Rosol minden pontot hamar befejezett. A harmadik játszmára tudtam magamhoz térni, sokat segített a közönség ebben. Próbáltam pozitívan hozzáállni az eseményekhez, de végig negatív voltam, mindig lehúzott valami. Olyan hibákat követtem el, amiket legutóbb talán 16 évesen...” – nyilatkozta Valkusz Máté.

DAVIS-KUPA, VILÁGCSOPORT
RÁJÁTSZÁS

Magyarország–Csehország 1–1
(Piros Zsombor–Jirí Vesely 3:6, 6:4, 4:6, 7:6, 7:5; Valkusz Máté–Lukás Rosol 1:6, 2:6, 4:6)
TOVÁBBI PROGRAM
Szombat, 16 óra:
Borsos Gábor, Nagy Péter–Roman Jebavy, Adam Pavlásek.
Vasárnap, 13 óra: Valkusz–Vesely, Piros–Rosol

2019.01.15 22:52:20

Tenisz KLEIN RON (Melbourne), HARMATH ÁKOS (Budapest)

Búcsúzott a női egyestől Babos Tímea, miután 6:3, 6:1-re kikapott az ötödik kiemelt amerikaitól.

2019.01.14 23:35:07

Tenisz KLEIN RON (Melbourne)

Nem forgott igazi veszélyben a magyar teniszező továbbjutása • Borna Coric a következő ellenfél.

2019.01.12 11:52:32

Tenisz nemzetisport.hu

2019.01.12 11:55:08

Tenisz nemzetisport.hu

2019.01.12 11:30:27

Tenisz nemzetisport.hu

Az év első Grand Slam-tornájának párosításai és eredményei.

FÉRFI EGYESNŐI EGYES