HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.14 21:48 Frissítve: 2018.09.15 08:43

Davis-kupa: Valkusz kikapott, döntetlenre állunk a csehek ellen

Valkusz Máté három szettben kikapott a Magyarország–Csehország mérkőzésen a tenisz Davis-kupa világcsoportjának osztályozóján, így egy nap és két meccs után jelenleg döntetlenre állunk a csehek ellen.

HIRDETÉS
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Piros Zsombor fantasztikus győzelme után Valkusz Máté csapott össze Lukás Rosollal péntek este a Lurdy Ház parkolójában kialakított salakpályán.

A magyar teniszező pocsékul kezdte a találkozót, sokat hibázott az első szettben, aminek meg is lett a következménye, 6:1-re elvesztette a játszmát.

A folytatás sem sikerült túl fényesre, Rosol kíméletlenül használta ki Valkusz hibáit, 6:2-re húzta be a 33 éves cseh játékos a második játszmát.

A harmadik szett aztán már szorosabban alakult, de 2:2 után elvesztette az adogatását a magyar játékos, a cseh pedig magabiztosan fejezte be a játszmát, nem hibázott a saját adogatásainál, 6:4-re nyert.

Folytatás szombaton 16 órától, a Boros Gábor, Nagy Péter–Adam Pavlásek, Roman Jebavy páros mérkőzéssel.

„Erről szól a Davis-kupa! Egy esélytelen játékos az utolsó pillanatig odateszi magát és megnyer egy mérkőzést, amilyet még sohasem játszott életében. Talán lesz még egy vasárnap... Óriási dolog, hogy győzni tudott Piros Zsombor. A második találkozótól kicsit többet vártam, hiszen Valkusz Máté jó formában volt, de Lukás Rosol túl jól teniszezett, különösen az első szettben. Máténak ez volt az első mérkőzése a válogatottban, tehát nem volt könnyű dolga, Rosol ugyanilyen simán nyert már Németországban is Alexander Zverev ellen. Le a kalappal a srácok előtt, egy mérkőzést megnyertünk, amire sokan nem számítottak. Örülök, hogy megmutatták magukat hazai pályán. Szombaton Borsos Gábor és Nagy Péter játszik párosban. Balázs Attila talán fájdalomcsillapítóval vállalhatná a játékot, de nem merem megkockáztatni, rosszul aludnék, ha rásérülne a mostani problémájára és nem játszhatna két-három hónapig” – fogalmazott a Nemzeti Sportnak Köves Gábor szövetségi kapitány.

„Az elejétől rosszul éreztem magam a pályán. Hosszabb labdamenetekre lett volna szükségem, de ebből a szempontból a legkeményebb ellenféllel találkoztam, hiszen Rosol minden pontot hamar befejezett. A harmadik játszmára tudtam magamhoz térni, sokat segített a közönség ebben. Próbáltam pozitívan hozzáállni az eseményekhez, de végig negatív voltam, mindig lehúzott valami. Olyan hibákat követtem el, amiket legutóbb talán 16 évesen...” – nyilatkozta Valkusz Máté.

DAVIS-KUPA, VILÁGCSOPORT
RÁJÁTSZÁS

Magyarország–Csehország 1–1
(Piros Zsombor–Jirí Vesely 3:6, 6:4, 4:6, 7:6, 7:5; Valkusz Máté–Lukás Rosol 1:6, 2:6, 4:6)
TOVÁBBI PROGRAM
Szombat, 16 óra:
Borsos Gábor, Nagy Péter–Roman Jebavy, Adam Pavlásek.
Vasárnap, 13 óra: Valkusz–Vesely, Piros–Rosol

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.15 23:12:45

Tenisz THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem építő jellegű párbeszéd folyt.

2018.10.28 08:25:53

Tenisz HARMATH ÁKOS

A magyar, francia páros két játszmában múlta felül cseh ellenfelét a vb-döntőben!

2018.10.20 12:10:11

Tenisz TŐKE JÁNOS

A szerb teniszező egy életre megtanulta a leckét: ha a test jelez, pihenni kell.

2018.10.12 23:42:03

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. A helyi lakosokkal együtt, nyakig piszkosan, épülettől épületig járva, ha kellett a tengernyi szemetet pakolta, ha a szükség úgy hozta, sarat söpört vagy takarított, és – talán a legfontosabb – a jelenlétével reményt sugárzott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS