MTI 2017.09.16 19:22 Frissítve: 2017.09.16 19:51

Davis-kupa: Reggel alig bírtam kikelni az ágyból – Balázs

Fucsovics Márton és Balázs Attila boldogan, de kissé fáradtan értékelte, hogy legyőzték Danyiil Medvegyevet és Konsztantyin Kravcsukot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis-kupa-párharc szombati páros mérkőzésén, ezzel a magyarok már csak egy győzelemre vannak a világcsoportba jutástól.

 

Balázs Attila, aki pénteken 23 órakor még pályán volt, elmondta, sokat kivett belőle a Hacsanov elleni meccs. „Reggel alig bírtam kikelni az ágyból, de dolgozott az adrenalin, nagyon jól ki tudtuk használni az adódó kis lehetőségeket, és nem inogtunk meg a szervagémeknél – elemezte a páros találkozót az MTI-nek, majd rátért a vasárnapi programra. – Ezt az egy győzelmet iszonyatosan nehéz lesz megszerezni, bízom Marciban, hogy holnap az első mérkőzésen fel tudja tenni a pontot az i-re”.

Fucsovics Márton is elsőként a pénteki történéseket említette. „A mai találkozó elején nagyon fáradt voltam, az első két szettben nem játszottam jól, de utána átestem a holtponton, ahogy szerintem Attila is. Mindkettőnknek nagyon jól ment a szerva, Attila sokat segített nekem a hálónál a keresztbemozgásokkal” – mondta a magyarok éljátékosa, hozzátéve, hogy a Hacsanov elleni meccs előtt szeretne legalább nyolc-kilenc órát aludni, és akkor harcra kész lesz.

Köves Gábor kapitány szerint főként annak köszönhető a szombati siker, hogy a kiélezett pillanatokban jobbak voltak a magyarok. „Párosban gyakran csak néhány labdameneten múlik a győzelem, és a fontos pontok többségét ma mi nyertük meg – mondta. – Nagyon jó százalékban hoztuk az adogatójátékainkat is, csak egyet vesztettünk el az egész meccsen. Ami a párharc 2:1-es állását illeti, a világranglistás helyezések közötti különbség eltüntethető a Dk-ban, ha mindenki kihozza magából a maximumot, emellett az ellenfél picit gyengébb a szokásosnál. Marci ráadásul a tudása alapján top százas játékos, sok nagy csatát látott már, remélem, holnap is bebizonyítja, hogy helyén van a szíve.”

Köves Gábor közölte, szerencse, hogy viszonylag rövid lett a páros mérkőzés, mert így a két magyar többet pihenhet a vasárnapi egyesek előtt.

Igor Kunyicin megbízott orosz kapitány szerint szoros szettekben dőlt el a csata, s ezek alakulhattak volna másként is. „Nem éltünk a lehetőségeinkkel, kihagytuk a bréklabdákat, és a szervafogadásaink is gyengék voltak. A sorsdöntő pillanatokban a magyarok jobban koncentráltak” – jelentette ki a kapitány. A vasárnapi programról annyit mondott, hogy „mindig csak a következő lépésre figyelünk, Hacsanovnak meg kell nyernie az első egyest. Mindent meg fogunk tenni a bennmaradásért.”

Danyiil Medvegyev is az elszalasztott sanszokról beszélt. „Nem kaptunk sok esélyt, a magyarok nagyon jól játszottak. A tegnapiak ismeretében nem lepett meg sem Márton, sem Attila teljesítménye. Bízom benne, hogy holnap mindkét meccs a miénk lesz” – jelentette ki.

A vasárnapi program 14.30 órakor kezdődik a Kopaszi-gáton.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.13 23:08:44

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Van miért, van kikért felépíteni egy méltó pályát.

2018.02.20 09:59:54

Tenisz GYŐRI FERENC

Utolsó Grand Slam-győzelmét a világbajnok magyar lány ellen aratta a 35 éves olasz teniszezőnő.

2018.02.10 22:51:34

Tenisz IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Azt gondolom, a kérdésre adandó válasz ott dől el, hogy az ismert közszereplők, legyenek azok sportolók, művészek, üzletemberek, milyen arcukat mutatják a médiamentes időkben, amikor az emberség valóban az emberről szól, nem a sajtó- megjelenésről.

2018.02.07 15:07:45

Tenisz nemzetisport.hu

Bár úgy tervezte, itthon megünnepli a Grand Slam-győzelmet, ez az idő rövidsége miatt még várat magára.

2018.02.05 16:02:33

Tenisz nemzetisport.hu

A képek tanúsága alapján Tom Bradyék hatodik sikeréért szorítottak a fiatalok.