MTI 2017.09.14 13:24 Frissítve: 2017.09.14 13:49

Davis-kupa: Fucsovics vívja az első meccset az oroszok ellen

Fucsovics Márton játssza az első mérkőzést pénteken Budapesten az oroszok elleni tenisz Davis-kupa-párharcban, amelynek tétje a világcsoportba jutás.

 

A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy a magyarok első számú játékosa kezd 16 órakor a vendégek másodikjával, az idei US Openen negyeddöntős Andrej Rubljovval, majd Balázs Attila következik az ellenfél legjobbja, Karen Hacsanov ellen a Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadionban. A szombati párost Fucsovics és Balázs vívja Danyiil Medvegyev és Konsztantyin Kravcsuk ellen.

A bokasérüléséből felépülő Fucsovics Márton elmondta, az oroszok a gyorsabb pályákat szeretik, így számukra nem lesznek ideálisak az itteni körülmények.

„Jobban szeretek második meccset játszani, amikor tudom, hogy mennyi az állás, de most így alakult, semmi gond. Győzelmet várok a csapattól, szerintem tudunk meglepetést szerezni, a közönség mellettünk lesz, a lassabb salakpályát Attila is jobban szereti” – jelentette ki a 25 éves teniszező, hozzátéve, összejöhet egy olyan váratlan eredmény, mint tavaly márciusban Izrael ellen a Városligetben.

Köves Gábor szövetségi kapitány elégedetten beszélt a menetrend alakulásáról:

„Úgy érzem, nekünk kedvezőbb lehet ez így, de persze a játékosokon múlik. Attilának segíthet, hogy övé a második meccs, ráadásul mivel a szövetség vállalta a villanyfényes rendezést, péntek estére még többen kiérhetnek a helyszínre” – mondta az MTI-nek, kifejtve, hogy nagy szó lenne a nyitó napi két mérkőzésből egyet elcsípni.

„Ha Marci azt mondta, hogy győzelmet vár, akkor természetesen nem mondhatok mást, és a lábamat feltéve nézem majd a meccseket. A viccet félretéve, óriási dolog lenne, ha nyerni tudnánk, az már jó alap, ha a játékosoknak megvan az önbizalmuk” – tette hozzá.

Az oroszok szövetségi kapitánya, Samil Tarpiscsev – aki egyben a teniszszövetség elnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja – egyelőre nem tartózkodik a magyar fővárosban, mivel részt vett a 2024-es és 2028-as nyári játékok limai helyszínkijelölésén. Az orosz sportdiplomata várhatóan később érkezik meg a válogatotthoz.

A péntektől vasárnapig tartó összecsapáson a magyar válogatottban Fucsovics Márton (113.), Balázs Attila (164.), a junior Grand Slam-bajnok Piros Zsombor (677.) és Borsos Gábor (902.) szerepel, míg az oroszok részéről Karen Hacsanov (32.), Andrej Rubljov (37.), Danyiil Medvegyev (61.) és Konsztantyin Kravcsuk (169.) játszik majd.

A salakpályás párharc győztese feljut a világcsoportba, amelyben a magyar válogatott legutóbb 1996-ban szerepelt.

Az euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyarok februárban 3–1-re legyőzték Pozsonyban a szlovákokat, ezzel kerültek a rájátszásba.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.10 22:51:34

Tenisz IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Azt gondolom, a kérdésre adandó válasz ott dől el, hogy az ismert közszereplők, legyenek azok sportolók, művészek, üzletemberek, milyen arcukat mutatják a médiamentes időkben, amikor az emberség valóban az emberről szól, nem a sajtó- megjelenésről.

2018.02.07 15:07:45

Tenisz nemzetisport.hu

Bár úgy tervezte, itthon megünnepli a Grand Slam-győzelmet, ez az idő rövidsége miatt még várat magára.

2018.02.05 16:02:33

Tenisz nemzetisport.hu

A képek tanúsága alapján Tom Bradyék hatodik sikeréért szorítottak a fiatalok.

2018.02.04 23:37:31

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A fontos, hogy csapatunk van – pályán és pályán kívül együtt van a társaság.

2018.02.04 16:28:35

Tenisz nemzetisport.hu

Győzelemmel zárta az elveszített belgiumi Dk-párharcot a magyar teniszválogatott.