Aus. Open: Babosék két és fél óra után búcsúztak, Kvitova is kiesett

Vágólapra másolva!
2015.01.24. 06:56
null
Serena Williams az első szett után felébredt (Fotók: Reuters)
Kiesett az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság 2. fordulójában a Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros, miután 6:4, 6:7, 4:6-os vereséget szenvedett Bethanie Mattek-Sands és Lucie Safárová duójától. Serena Williams szetthátrányból nyert, míg a férfi egyes első kiemeltje, Novak Djokovics három játszmában intézte el Fernando Verdascót. Este a 19 éves amerikai Madison Keys két játszmában búcsúztatta a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitovát.

 

A két páros a végsőkig fárasztotta egymást, a mérkőzés végül 2 óra 27 perc alatt fejeződött be. Az első szettben Babosék 2:4-ről fordítva kerültek előnybe, a közel egyórás második játszmában 2:5-ről jöttek vissza, ám a rövidítést simán, 7–2-re elveszítették.

SZAVAZÁS

Ki nyeri meg az Australian Open férfi egyesét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A döntő játszmában Baboséknak volt bréklabdájuk, de nem éltek a lehetőséggel, és kisvártatva elbukták saját szervájukat. Innen még sikerült visszakapaszkodni, ám a 4:4-nél elveszített újabb adogatójáték már végzetesnek bizonyult. Összességében Mattek-Sands és Safárová csak négy ponttal nyert többet a Babos, Mladenovic duónál – pont elégnek bizonyult...

Babos Tímea számára ezzel véget ért az Australian Open, a magyar teniszező egyesben és vegyes párosban is az első fordulóban búcsúzott.

„Rettentő közeli meccs volt, sok sansszal... Úgy éreztem, hogy jól játszottam, főként nagyon jól ment a ritörn. Küzdöttünk végig, most sajnos nem sikerült. Nekem véget ért az Open. Nem voltak egyszerű meccseim, könnyű sorsolásaim, de sokat tanultam, remélem, hogy a jövőben tudom kamatoztatni" – értékelt röviden Babos hivatalos honlapjának, a babostimea.hu-nak.

Andreas Seppi a Roger Federer elleni győzelmének másnapján egy promóciós rendezvényen pizzázott
Andreas Seppi a Roger Federer elleni győzelmének másnapján egy promóciós rendezvényen pizzázott

A férfiaknál sima meccsekkel kezdődött a napi program: a negyedik kiemelt Stan Wawrinka, a nyolcadik kiemelt Milos Raonic és a tizenkettedik kiemelt Feliciano López is három játszmában végzett ellenfelével. A tavalyi US Open-döntős Nisikori Kei elvesztette az első szettet az amerikai Steve Johnsonnal szemben, de a japán könnyedén fordított. Később John Isner kikapott Gilles Müllertől, így férfi egyesben nincs már versenyben az Egyesült Államokat képviselő játékos. Nisikori következő ellenfele a Gilles Simont kiejtő David Ferrer lesz.

Fernando Verdasco az első szett rövidítésében 5–3-ra vezetett Novak Djokovics ellen, ám nem tudott élni a lehetőséggel, csakúgy, mint a második játszma elején, amikor a már brékelőnyben lévő szerb 0:40-ről fordította meg a szervajátékát. Djokovics útja a luxemburgi Mülleren át vezethet a negyeddöntőbe.

Női egyesben mindkét Williams testvér továbbjutott, igaz, nagy nehézségek árán. Serena Williams és Venus Williams egyszerre volt a pályán: amikor Serena kisétált Jelina Szvitolina ellen, akkor már Venus szett- és brékhátrányban volt Camila Giorgival szemben. Venus a második játszmát rövidítésben behúzta, a harmadikban pedig végzett megrogyó ellenfelével, ez pedig az első játszmát szintén elbukó Serenának is erőt adott.

„Az első szettben Szvitolina sorozatban ütötte a nyerőket, képtelen voltam megállítani. Aztán láttam, hogy Venus végül nyert, és azt gondoltam magamban, én is többre vagyok képes annál, amit mutatok. Mindig is egymást motiváltuk” – nyilatkozta Serena Williams, aki a 6:4-re elveszített első játszma után 6:2, 6:0-ra nyerte meg a következő kettőt. A következő fordulóban a Bacsinszky Tímeát három szettben búcsúztató Garbine Muguruza lesz az ellenfele. Venus Williamsre a sokkal könnyebb mérkőzést letudó Agnieszka Radwanska vár a 4. fordulóban.

Viktorija Azarenka oszt ki néhány aláírást
Viktorija Azarenka oszt ki néhány aláírást

A cseh Barbora Záhlavová-Strycová az első fordulóban 6:4, 6:4-re nyert Babos Tímea ellen, a legjobb 32 között pedig ugyanilyen arányban kapott ki Viktorija Azarenkától. A nem kiemeltként induló fehérorosz játékos a nyolcaddöntőben a tavalyi döntős Dominika Cibulkovával találkozik. A legkésőbb befejeződő összecsapás hozta a nap legnagyobb meglepetését, a 19 éves Madison Keys ugyanis 6:4, 7:5-re legyőzte Petra Kvitovát. Ez azt jelenti, hogy a felső ágon négy amerikai található a nyolcaddöntő mezőnyében.

Madison Keys az első Grand Slam-nyolcaddöntőjére készülhet
Madison Keys az első Grand Slam-nyolcaddöntőjére készülhet

Győzelemmel kezdte szereplését a junior fiúk versenyében Valkusz Máté, aki nyitó körben szetthátrányból verte meg kínai ellenfelét. A 16 éves magyar reménység a 2. fordulóban az első kiemelttel, a nála egy évvel idősebb orosz Roman Szafiullinnal csap össze.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (40 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ

Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safárová (amerikai, cseh)–Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 10.) 4:6, 7:6, 6:4
JUNIOR FIÚK, EGYES, 1. FORDULÓ
Valkusz Máté (magyar)–Tö Zsi-kolö (kínai) 5:7, 7:5, 6:2
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ
Djokovics (szerb, 1.)–Verdasco (spanyol, 31.) 7:6, 6:3, 6:4
Müller (luxemburgi)–Isner (amerikai, 19.) 7:6, 7:6, 6:4
López (spanyol, 12.)–Janowicz (lengyel) 7:6, 6:4, 7:6
Raonic (kanadai, 8.)–Becker (német) 6:4, 6:3, 6:3
Wawrinka (svájci, 4.)–J. Nieminen (finn) 6:4, 6:2, 6:4
García-López (spanyol)–Pospisil (kanadai) 6:2, 6:4, 6:4
Ferrer (spanyol, 9.)–Simon (francia, 18.) 6:2, 7:5, 5:7, 7:6
Nisikori (japán, 5.)–Johnson (amerikai) 6:7, 6:1, 6:2, 6:3
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Müller (luxemburgi)
López (spanyol, 12.)–Raonic (kanadai, 8.)
Wawrinka (svájci, 4.)–García-López (spanyol)
Ferrer (spanyol, 9.)–Nisikori (japán, 5.)
Berdych (cseh, 7.)–Tomic (ausztrál)
K. Anderson (dél-afrikai, 14.)–Nadal (spanyol, 3.)
Murray (brit, 6.)–Dimitrov (bolgár, 10.)
Kyrgios (ausztrál)–Seppi (olasz)

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
S. Williams (amerikai, 1.)–Szvitolina (ukrán, 26.) 4:6, 6:2, 6:0
Muguruza (spanyol, 24.)–Bacsinszky (svájci) 6:3, 4:6, 6:0
Cibulková (szlovák, 11.)–Cornet (francia, 19.) 7:5, 6:2
Azarenka (fehérorosz)–Záhlavová-Strycová (cseh, 25.) 6:4, 6:4
Keys (amerikai)–Kvitová (cseh, 4.) 6:4, 7:5
Brengle (amerikai)–Vandeweghe (amerikai) 6:3, 6:2
V. Williams (amerikai, 18.)–Giorgi (olasz) 4:6, 7:6, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 6.)–Lepchenko (amerikai, 30.) 6:0, 7:5
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams (amerikai, 1.)–Muguruza (spanyol, 24.)
Cibulková (szlovák, 11.)–Azarenka (fehérorosz)
Keys (amerikai)–Brengle (amerikai)
V. Williams (amerikai, 18.)–A. Radwanska (lengyel, 6.)
Görges (német)–Makarova (orosz, 10.)
Wickmayer (belga)–Halep (román, 3.)
Bouchard (kanadai, 7.)–Begu (román)
Peng Su-aj (kínai, 21.)–Sarapova (orosz, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik