ATP-vb: Murray csaknem három és fél óra alatt győzte le Nisikorit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.16. 18:45
null
Andy Murray óriási küzdelemben kerekedett Nisikori Kei fölé (Fotó: Action Images)
A világelső Andy Murray nagy csatában, csaknem három és fél órás mérkőzésen legyőzte a japán Nisikori Keit a férfi teniszezők londoni világbajnokságán a John McEnroe-csoport második fordulójában. Az esti meccsen Stan Wawrinka 7:6, 7:6-ra nyert Marin Cilic ellen.

 

A legnagyobb küzdelmet a 85 percig tartó első játszma hozta, amelyet Nisikori három szettlabda hárítása után a rövidítésben 11–9-re megnyerte. A második játszmában Murray már az első gémet követően brékelőnybe került, s bár a japán teniszező 4:3-nál egyenlített, a brit ismét elvette az adogatójátékát, és a harmadik lehetőségét kihasználva megnyerte a szettet.

A harmadik játszmában Murray 5:1-re elhúzott, de csak 5:4-nél tudta kiszerválni a meccset. Az összecsapás 3 óra 21 perc elteltével, ez volt az ATP-vb-k történetének eddigi leghosszabb mérkőzése. A világelső 18–6-ra módosította az idei mérlegét a döntő szettes meccsein, míg Nisikori ellen már 8–2-re vezet.

A csoport szerda esti mérkőzésén Stan Wawrinka 7:6, 7:6-ra megverte Marin Cilicet (mindkét tie-breaket 7–3-ra nyerte meg), ezzel a horvát játékos kiesett, továbbjutó viszont még nincs ebből a kvartettből.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (7 500 000 dollár, kemény pálya)
JOHN McENROE-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Murray (brit)–Nisikori (japán) 6:7, 6:4, 6:4
Stan Wawrinka (svájci)–Marin Cilic (horvát) 7:6, 7:6
AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Murray (brit)–Cilic (horvát) 6:3, 6:2
Nisikori (japán)–Wawrinka (svájci) 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik