ATP-vb: Murray világelsőhöz méltó módon kezdett Londonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.14. 23:10
null
Andy Murray megtette az első lépést a világbajnoki cím megszerzése felé (Fotó: Reuters)
A brit Andy Murray megnyerte az első meccsét világelsőként, miután 6:3, 6:2-re legyőzte a horvát Marin Cilicet a férfi teniszezők londoni világbajnokságán. A csoport másik mérkőzésén a japán Nisikori Kei nagyon simán nyert a svájci Stan Wawrinka ellen.

 

A brit kiválóság Cilic első két adogatójátékát elvette, és 6:3-mal behúzta az első játszmát, míg a második szettet 1:2-ről, sorozatban öt játék megnyerésével fordította meg.

A világelsőként először pályára lépő Andy Murray 15. mérkőzésén a 12. győzelmét aratta Marin Ciliccsel szemben, aki továbbra is nyeretlen az ATP-vb-k történetében. Az olimpiai bajnok brit teniszező ezzel a győzelemmel 73–9-re módosította az idei mérlegét, a következő meccsét pedig a japán Nisikori Keijel vívja, aki nagyon simán, 6:2, 6:3-ra verte meg a svájci Stan Wawrinkát.

A mérkőzésen a teljesen dekoncentráltan és rengeteg hibával teniszező Wawrinkának esélye sem volt: a svájci játékos 31 ki nem kényszerített hibát ütött a 67 perces mérkőzésen. Pedig még Nisikori nem is szervált jól a meccsen…

Győzelmével a japán teniszező jókora lépést tett afelé, hogy Wawrinkát hátrébb szorítva a harmadik helyre lépjen előre a világranglistán.

„Ez a célom erre a hétre, minél több meccset megnyerni, és elérni a negyedik vagy a harmadik helyet a világranglistán. Látom a lehetőséget az előrelépésre” – kommentált Nisikori.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (7 500 000 dollár, kemény pálya)
JOHN McENROE-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Murray (brit)–Cilic (horvát) 6:3, 6:2
Nisikori (japán)–Wawrinka (svájci) 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik