Tenisz: Cicipasz a legjobb nyolc között búcsúzott Madridban

Vágólapra másolva!
2023.05.04. 19:41
null
Cicipasz (jobbra) kudarcot vallott, Struff megy a négy közé (Fotó: Getty Images)
Bejutott a madridi ATP 1000-es, 7 705 780 euró (körülbelül 2.8 milliárd forint) összdíjazású salakpályás tenisztorna elődöntőjébe az orosz Aszlan Karacev, miután két szettben legyőzte a kínai Csang Csi-csent. Mindeközben az azonos összdíjazású női verseny első döntőse a második helyen kiemelt fehérorosz Arina Szabalenka lett, mivel két játszmában felülmúlta a görög Maria Szakkarit – a fináléban az első helyen kiemelt Iga Swiatek lesz az ellenfele.

A selejtezőkből érkező orosz versenyző az első szettben alaposan megszenvedett Csanggal és csak rövidítésben tudta legyőzni a világranglista 99. helyén jegyzett kínait. A második játszmában már simábban alakultak a dolgok Karacev szempontjából, aki végig vezetve döntötte el a továbbjutás kérdését.

Szabalenka hamar elhúzott Szakkaritól az első szettben, de a kilencedik helyen kiemelt görög lány háromjátéknyi hátrányt ledolgozva egyenlített, ám fordítani már nem tudott – a világranglista második helyén álló fehérorosz versenyző került előnybe. A második szett már nem tartogatott ekkora izgalmakat: Szabalenka csak egy játékot engedett ellenfelének, így bejutott a fináléba, ahol a Veronika Kugyermetovát csütörtök késő este nagyon könnyedén legyőző Iga Swiatek lesz az ellenfele.

A férfiak utolsó negyeddöntője óriási meglepetést hozott: a negyedik helyen kiemelt Sztefanosz Cicipasz rövidítéssel bukta el az első szettet a világranglista 65. helyén jegyzett, a főtáblára szerencsés vesztesként (lucky loser) felkerülő Jan-Lennard Struff ellen. A második játszmát nagy nehezen megnyerte a görög, ám a döntő szettben csak három játékot nyert a 33 éves német ellen, aki pályafutása harmadik elődöntőjére készülhet – 2018-ban az Australian Openen és Miamiban is a legjobb négy közé jutott.

TENISZ
ATP MADRID (7 705 780 euró, salakpályás)
NEGYEDDÖNTŐ
Karacev (orosz)–Csang Csi-csen (kínai) 7:6 (7–3), 6:4
Struff (német)–Cicipasz (görög, 4.) 7:6 (7–5), 5:7, 6:3

WTA MADRID (7 705 780 euró, salakpályás)
ELŐDÖNTŐ

Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Szakkari (görög, 9.) 6:4, 6:1
Swiatek (lengyel, 1.)–V. Kugyermetova (orosz, 12.) 6:1, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik