Tenisz: Kalinyina talpra állt, élete győzelmét aratta

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 18:43
null
Anhelina Kalinyina a megnyert mérkőzés után (Fotó: Getty Images)
Anhelina Kalinyina három játszmában legyőzte Veronyika Kugyermetovát a római női teniszverseny pénteki elődöntőjében, és bejutott a fináléba. A 26 éves ukrán teniszező életében először játszhat döntőt 1000-es WTA-tornán.

 

Az első három fogadójátékában nyolc bréklabdája volt Kugyermetovának, mégis Kalinyinának sikerült először elvennie az ellenfél szervagémjét, azzal vezetett 4:3-ra. Kugyermetova végül csak visszavette az elveszített gémet (5:5), de rögtön elbukta a saját adogatását, és az alapvonalról biztos kézzel játszó ukrán riválisának ez elég volt az első játszma megnyeréséhez.

A második játszmában 2:2-nél brékelt Kalinyina, de hiába került a kezébe az irányítás, 5:3-as vezetése után négy gémen keresztül egyetlen labdamenetet sem (!) volt képes megnyerni, így a szett Kugyermetováé lett.

A harmadik szettre Kalinyina átöltözött, ő is fekete felsőre váltott. Aligha ezen múlt, de nemcsak összekapta magát, hanem nagyon el is kapta a fonalat: az első gémben a negyedik bréklabdáját megcsinálta, a következő Kugyermetova-szervagémet is megnyerte, közben a sajátjait is – pillanatok alatt elhúzott 4:0-ra. Kugyermetova szépített, úgy tűnt, akár a brék is benne van, de Kalinyina egy ásszal megkapaszkodott, hozta az adogatását, majd 5:2-nél újra – ez már döntőt ért!

A finálé másik résztvevője Jelena Ribakina lesz, aki esőszünettel lassított mérkőzésen két játszmában legyőzte Jelena Ostapenkót.


WTA-TORNA, RÓMA (3 572 618 dollár, salak)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Kalinyina (ukrán, 30.)–V. Kugyermetova (orosz, 11.) 7:5, 5:7, 6:2
Ribakina (kazah, 7.)–Ostapenko (lett, 20.) 6:2, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik