Tenisz: Medvegyev döntős Rotterdamban, Swiatek nyert Dohában

Vágólapra másolva!
2023.02.18. 17:16
null
Medvegyev jutott elsőként a döntőbe Rotterdamban (Fotó: Getty Images)
A hatodik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev jutott elsőként a döntőbe a kétmillió euró (760 millió forint) összdíjazású rotterdami kemény pályás férfi tenisztornán.

A korábbi világelső Medvegyev szombaton, a viadal első elődöntőjében könnyed teljesítménnyel múlta felül a bolgár Grigor Dimitrovot. Bár a mérkőzés első gémjét adogatóként Dimitrov nyerte, utána sorozatban nyolc játékot veszített. A bolgár teniszező a második játszmában utolérte ugyan ellenfelét, Medvegyev azonban 2:2 után ismét hengerelt, és a hatodik brékjével lezárta az egyoldalú küzdelmet. A találkozó 1 óra 22 percig tartott.

A világranglistán 14. helyezett olasz, Jannik Sinner két szettben, csaknem kétórás mérkőzésen győzte le az ATP-rangsorban 61., holland Tallon Griekspoort szombaton, a viadal második elődöntőjében.

A lengyel világelső Iga Swiatek nyerte a 780 ezer dollár (281 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás női tenisztornát, ahol így megvédte címét.

Swiatek a torna szombati döntőjében a második helyen rangsorolt amerikai Jessica Pegulát múlta felül sima két játszmában. Az esélyesebb lengyel hatszor vette el a mérkőzésen ellenfele szervajátékát, sajátjai közül kettőt bukott el. Az összecsapás 1 óra 10 percig tartott.

Swiatek 14. alkalommal jutott döntőbe WTA-tornán, ezeken a 12. sikerét aratta, idén az elsőt. A lengyel hetedszer mérkőzött meg Pegulával, akit ötödször győzött le.

ATP 500, ROTTERDAM (kemény pálya, 2 224 460 dollár)
ELŐDÖNTŐ
Medvegyev (orosz, 6.)–Dimitrov (bolgár) 6:1, 6:2
Sinner (olasz)–Griekspoor (holland) 7:5, 7:6 (7–5)

WTA 500, DOHA (kemény pálya, 780 ezer dollár)
DÖNTŐ

Swiatek (lengyel, 1.)–Pegula (amerikai, 2.) 6:3, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik