ATP-vb: Fritz nyert, készülthet a Djokovics elleni elődöntőre

Vágólapra másolva!
2022.11.18. 00:15
null
Taylor Fitz elődöntős a vb-n! (Fotó: AFP)
A Torinóban zajló ATP-világbajnokság Zöld csoportjának harmadik fordulójában Taylor Fritz három szettben győzött Félix Auger-Aliassime ellen, ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol Novak Djokovics lesz az ellenfele.

 

Szoros első szettet láthatott a torinói publikum, Taylor Fritz és Félix Auger-Aliassime csatája egy sormintát követett: az amerikai rendre előnybe került, majd kanadai riválisa megnyerte a következő gémet. A csiki-csuki játék végül oda vezetett, hogy a világranglista 9. helyén álló Fritz rövidítés után7:6-ra megnyerte a játszmát.

A második felvonás már egy fokkal fordulatosabb, de ugyanúgy kiegyenlített játékot hozott. Egyik fél sem tudott egy játéknál messzebbre kerülni ellenfelétől, így a csata újra rövidítésbe torkollott, amelyet ezúttal a kanadai játékos nyert (6:7), így jöhetett a harmadik, mindent eldöntő szett.

Ezt Fritz már sokkal simábban hozta, 6:2-re. Ezzel a győzelemmel az amerikai megszerezte a Zöld csoport második helyét, tehát bejutott az elődöntőbe, ahol Novak Djokovics lesz az ellenfele.

 

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO
ZÖLD CSOPORT, 3. FORDULÓ

Taylor Fritz (amerikai, 8.)–Félix Auger-Aliassime (kanadai, 3.) 7:6 (7–4), 6:7 (5–7), 6:2

KORÁBBAN
Rafael Nadal (spanyol, 1.)–Casper Ruud (norvég, 3.) 7:5, 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik