WTA-vb: Karolína Plísková szetthátrányból fordított

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.11. 07:53
null
Karolína Plísková győzelemmel kezdett (Fotó: AFP)
Az idei wimbledoni döntős cseh Karolína Plísková három játszmában legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát a mexikói Guadalajarában zajló női tenisz-világbajnokság szerdai nyitó napján.

Karolína Plísková hiába nyitott 2:0-val, kétszer elveszítette az adogatójátékát, így 39 perc alatt szetthátrányba került. A folytatásban Muguruza nem tudta kétszer hozni a szerváját, így következhetett a harmadik játszma, amelyben fej fej mellett haladtak. A végjátékban Plískovának volt két meccslabdája is, ám végül rövidítésben diadalmaskodott közel két és fél óra alatt.

A Teotihuacan-csoport rajtján az észt Anett Kontaveit (8.) két játszmában legyőzte a második helyen kiemelt, Roland Garros-címvédő cseh Barbora Krejcíkovát.

A másik, szintén egy ősi városról elnevezett Chichén Itzá-csoportnak a fehérorosz Arina Szabalenka, a lengyel Iga Swiatek, a görög Maria Szakkari és a spanyol Paula Badosa a tagja.

A vb-nek eredetileg a kínai Sencsen adott volna otthont, ám a koronavírus-járvány miatt a WTA egyetlen alkalomra Guadalajarába helyezte át a nyolcfős tornát.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, GUADALAJARA
Teotihuacan-csoport, 1. forduló:

Karolína Plísková (cseh, 3.)–Garbine Muguruza (spanyol, 6.) 4:6, 6:2, 7:6 (8–6)
Korábban közölt eredmény:
Anett Kontaveit (észt, 8.)–Barbora Krejcíková (cseh, 2.) 6:3, 6:4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik