Roland Garros: Túlságosan bizonytalan vagyok – Babos

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2019.05.28. 20:55
null
Babos Tímea szerint hiányzik mellőle egy edző (Fotó: Zádor Péter)
A francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) első fordulójában Priscilla Hon ellen búcsúzó (6:3, 2:6, 1:6) Babos Tímea a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy hiányzik mellőle egy edző, aki segíteni tudná.

 

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ

Priscilla Hon (ausztrál)–Babos Tímea (magyar) 3:6, 6:2, 6:1

– Mi történt az első játszmát követően?
– Sajnos az elmúlt mérkőzéseimre jellemző volt, hogy amikor vezettem, elkezdtem sokkal passzívabban játszani, és tulajdonképpen felhoztam az ellenfelem. Az első játszmában nem tudott érvényesülni Hon, de a másodiktól lerövidültek az ütéseim. Mintha jobb játékost csináltam volna belőle... – felelte Babos Tímea a találkozót követő sajtótájékoztatón.

– Május elején játszott már Hon ellen – mennyivel volt másabb ez a meccs?
– Nehéz ellene pontot felépíteni, mert amint lerövidültem, azonnal nyerőt akar ütni. Ritmustalan volt a játék, nem tudtam labdamenetet kialakítani. Picit másképp szervált, mint legutóbb, és remekül fogadta az adogatásaimat, pedig szerintem nem is szerváltam annyira rosszul. A második és a harmadik szett elejét szúrtam el, de különösen a másodikat, ott meg kellett volna fognom, és nem visszaengedni a meccsbe.

– A harmadik játszma elején az a bréklabda fordulópont lehetett volna?
– Biztosan. Két szempontból is rosszul fogadtam a szerváját: egyrészt a fonákjára ment a labda, ami a jobbik ütése, másrészt lehetett volna sokkal agresszívabb, mert így csak félig-meddig támadtam meg az adogatását.

– Kimaradt lehetőségként tekint a történtekre?
– Igen, hiszen szerencsés voltam, amiért a főtáblára kerültem, és a sorsolásom is jó volt. Sajnálom, mert a teniszem szerintem javul, de hiányzik az a plusz, ami megadhatná a győzelmet, hiányzik egy edző, aki tudna segíteni.

– És az önbizalom.
– Igen, mert, bár az elmúlt időszakban több meccset nyertem, még mindig túlságosan bizonytalan vagyok, könnyen megkérdőjelezem a saját döntéseimet, taktikámat.

– Édesapja ült az edzőjének fenntartott helyen. Átmeneti megoldás, vagy hosszabb távon tér vissza a csapatába?
– Apa mindig segíteni tud nekem, de egyikünk sem szeretné, ha teljes munkaidőben velem utazna. Szerencsére megtaláltam azt az edzőt, akivel együtt dolgozunk a füves pályás szezonban, remélem, működni fog ez a próbaidőszak. Bízom benne, mert tapasztalt, jó edző, de egyelőre nem publikus, hogy kiről van szó.

– Egyesben az lehet a célja a szezon végéig, hogy visszakerüljön a legjobb százba?
– Annál azért nagyobb céljaim vannak, szeretnék magasabb pozícióban zárni, mint a top száz vége. Szerintem jobban teniszezem annál – ha az említett momentumokat összerakom edzői segítséggel, remélem, eredményes lesz az év második fele, hiszen alig van megvédendő pontom.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik