Wimbledon: Fucsovics az elmúlt két évben nem játszott ennyire formán kívül

KLEIN RON (London)KLEIN RON (London)
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 22:13
null
Fucsovics Márton még a ziccereknél sem volt biztos magában (Fotó: MTSZ/Zádor Péter)
Fucsovics Márton szerint gyenge színvonalú mérkőzésen kapott ki Julien Benneteau-tól Wimbledonban, de bízik benne, hogy hamarosan jobb formába lendül.

 

 

– Három játszmában kapott ki, de volt lehetősége bőven. Mi hiányzott a szorosabb eredményhez, esetleg a továbbjutáshoz?
– Azzal kezdeném, hogy örülök, amiért egyáltalán tudtam játszani a hallei sérülésem után. Nem teljesítettem jól, szerintem az elmúlt két évben nem játszottam annyira formán kívül, mint Benneteau ellen. Füvön nehéz belejönni a játékba, nem éreztem az adogatást, a labdát, az ütőt, semmit… Néha örültem, hogy egyáltalán a pályára tudtam tenni a labdát. Nem volt jó meccs, Benneteau sem teniszezett jól, kevés volt az igazán magas színvonalú labdamenet. Az egész meccsen minimális különbség volt közöttünk, akadtak esélyeim, de végig azt éreztem, akármilyen ziccerbe is kerülök, nem vagyok biztos benne, hogy beütöm – felelte önkritikusan Fucsovics Márton a sajtótájékoztatón.

– Egyáltalán, teljesen felépült a combsérüléséből?
– Igen, nincsenek fájdalmaim, bár egyszer-egyszer azért óvatosabban mentem a labdáért. Lehetnék most nagyon negatív, hogy az első körben kikaptam, ám én bízom benne, hogy ismét jó formába lendülök és szép eredményeket érek el. Benneteau ellen nem ment jól a játék, ez tény, de ott voltam a meccsen, kerestem a megoldásokat, mindent megtettem a győzelemért, talán csak a legvégén hagyott el egy kicsit a hitem.

– A szinte végig akadozó adogatójáték az egyhetes kihagyás következménye?
– Igen, abszolút, egy hétig nem tudtam szerválni, ráadásul a visszarázódás sem volt könnyű, hiszen Londonban például alig lehet edzeni napi egy-egy órát.

– És az edzéseken érezte, hogy nincs jó formában?
– Igen, az elmúlt napokban végig, ráadásul a sorsolás után is egyértelmű volt, hogy Benneteau lesz az esélyes. De mindent megtettem a továbbjutásért.

– Van olyan elszalasztott lehetőség, amit jobban bán?
– Talán a második játszma, amely négy egyről ment el. Semmi negyvenről visszajöttem, de az első szervákat nem tudtam beütni, így öt kettő helyett négy három lett, utána pedig egyenlíteni, majd fordítani tudott.

– Párosban mire számíthatunk öntől és Zverevtől?
– Felszabadultan játszhatunk mindketten, ő is kiesett egyesben. Jóban vagyunk, játszottunk már együtt, párosban pedig tényleg bármi előfordulhat.

– És utána?
– Umagban, ahol sok magyar szurkoló szokott kijönni, illetve Hamburgban, az ötszázas kategóriájú ATP-versenyen indulok salakon, aztán megyünk Torontóba és kezdődik a kemény pályás időszak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik