Fucsovics Márton az első körben búcsúzott Wimbledonban

KLEIN RON (London), M. K.KLEIN RON (London), M. K.
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 18:01
null
Hiába küzdött Fucsovics Márton (Fotó: MTSZ/Zádor Péter)
Fucsovics Márton 7:5, 7:5, 6:3-ra kikapott a francia Julien Benneteau-tól a wimbledoni tenisztorna első körében.

 

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
FÉRFIAK
1. FORDULÓ
Julien Benneteau (francia)–Fucsovics Márton (magyar) 7:5, 7:5, 6:3

A legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton ugyan vállalta a játékot a Halléban elszenvedett combsérülése után, de nyilvánvaló volt, hogy nem teljesen egészséges még. Ezt támasztotta alá a világranglista 63. helyén álló Julien Benneteau elleni mérkőzése is a wimbledoni torna első körében.

Marci győztes adogatójátékával kezdődött az összecsapás, ám a harmadik gémben máris brékhátrányba került. A 26 éves teniszezőnek ritkán jöttek be az első szervái, igaz, ha átjutott a labda, akkor abból sokszor ász született. A megszokottnál jóval kevesebb energiával mozgott a világranglistán már 49. Fucsovics, és bár megvillant néha, szemmel láthatóan lassabb volt önmagához képest. 7:5

A második játszma sokáig jól alakult magyar szempontból, hiszen a nyíregyházi játékos már 4:1-re is vezetett, egyre magabiztosabban adogatott, de valami eltörött: felállt a 36 éves francia és sorozatban négy gémet nyert, majd a szettet is behúzta. 7:5

Az utolsó felvonásra aztán nem sok kérdés maradt már, Fucsovics Márton játszmagyőzelem nélkül fejezte be az egyéni versenyt. Párosban Mischa Zverev oldalán a 15. helyen kiemelt Inglot, Skugor brit, horvát duó ellen kezd majd.

Julien Benneteau az amerikai Frances Tiafoéval találkozik a következő körben.

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA

Köszönjük a figyelmet!

HARMADIK JÁTSZMA

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 5:3Fucsovics adogat

Vége! Julien Benneteau brékkel fejezte be a mérkőzést.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 4:3Benneteau szervál

Elveszítette a hitét Marci. Két labda magasan a pálya felett/mellett szállt el, majd egy jött francia ász. Semmire nyerte az adogatását Benneteau.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 3:3Fucsovics adogat

Ez nem akar ma működni. Fucsovics elveszítette az adogatójátékát, Benneteau két gémre került a mérkőzés megnyerésétől.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 2:3Benneteau szervál

Itt most olyannyira megvolt a lehetősége Fucsovicsnak a brékelésre, hogy labdája is volt hozzá, de nem tudta kihasználni, nagy nehezen nyerte a játékot a francia.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 2:2Fucsovics adogat

Ebben a szettben a mindenkori adogató igen magabiztos, Fucsovics lenullázta az ellenfelét.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 1:2Benneteau szervál

Semmi harmincról állt fel Benneteau és nem engedélyezett már több pontot Fucsovicsnak. Megint egy rosszul eltalált labdával ért véget a játék.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 1:1Fucsovics adogat

Hasonló módon válaszolt Fucsovics, szépen jöttek az első szervái.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 0:1Benneteau szervál

Semmire hozta adogatójátékát Benneteau.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 7:5, 0:0Fucsovics adogat

Hétperces játékkal indult a harmadik szett, nagy nehézségek árán, de megnyerte Fucsovics. Most már mindent bele kell adni.

MÁSODIK JÁTSZMA

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 6:5Benneteau szervál

Nem jól fogadott egy „out”-ot a francia, sokat hisztizett ebben a játékban, ennek ellenére hozta az adogatását, ezzel a második szettet is ő zárta le.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 5:5Fucsovics adogat

Újabb rosszul sikerült adogatás Fucsovicstól. Rossz százalékban jönnek be az első szervák, a másodikat gyakran meg is tudja kontrázni a francia. Megint brékelt Benneteau.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 5:4Benneteau szervál

A legjobbkor jött egy újabb brék. Felváltva szerezték a pontokat a játékosok, harminc mindnél Fucsovics pillanatai következtek.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 4:4Fucsovics adogat

Most már nagy a baj, 4:1-ről fordított a francia. Az utolsó pontot Fucsovics kerettel eltalált, égbe lőtt labdája jelentette. Nehéz lesz innen felállni.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 3:4Benneteau szervál

Ahogy arra számítani lehetett, kiegyenlített Benneteau.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 2:4Fucsovics adogat

Brutális vert helyzetből jött vissza Fucsovics, semmi negyvenről egyenlített, úgy tűnt, akár meg is nyerheti a játékot, a francia azonban beleerősített és visszabrékelt.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 1:4Benneteau szervál

Nem tartott sokáig ez a játék, gyorsan lerendezte a francia. Ez belefért, viszont most tovább kell őrizni a brékelőnyt.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 1:3Fucsovics adogat

Ez meleg volt. Ásszal kezdett Fucsovics, a következő szervájába csak belepiszkálni tudott a francia, majd egy okosan játszott labdamenet következett, ismét magyar ponttal. Váratlan hibák következtek Marcitól egymás után két bréklabdát szerzett Benneteau. A másodikat ásszal hárította a magyar teniszező és végül sikerült a gémet is behúzni.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 1:2Benneteau szervál

BRÉK! Az eddigieknél többet hibázott a francia, ezt kihasználta Fucsovics és egy gyönyörű tenyeressel elvette ellenfele adogatását.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 1:1Fucsovics adogat

Magabiztosan kezdte adogatását Marci, majd újabb kettős hiba érkezett, később a hálóba nyesett egy fonákot. Negyven mindnél ütött egy ászt, majd egy széles tenyerest. A kezdéshez képest nehezebben, de ászt érő szervával nyerte meg a gémet Fucsovics.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 0:1Benneteau szervál

A franciát nem nagyon szabad felengedni a hálóhoz, ezeket a szituációkat jól oldja meg. Egyként, ha az első szervái sikeresek voltak, általában abból is pontot szerzett.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 7:5, 0:0Fucsovics adogat

Így kell ezt! Fucsovics csak kettős hiba miatt veszített pontot ebben a játékban, egyébként magabiztosan kezdte a második szettet.

ELSŐ JÁTSZMA

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 6:5Benneteau szervál

Nem indult jól ez a játék sem, úgy tűnt, gyorsan lezárja a francia, ám negyven mindre tudott menteni Marci. Ekkor megint hibázott a magyar fiú, igaz, Benneteau sem maradt adósa ilyen téren. Szebbnél szebb labdamenetek és megoldások követték egymást, Fucsovicsnak öt bréklabdája is volt, de egyiket sem tudta kihasználni. Nagy lehetőség úszott el, az első szett a franciáé.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 5:5Fucsovics adogat

Nem tartott sokáig az öröm, megint brékelt a francia. Negyven tizenötnél még akrobatikus mozdulattal, nagyot nyújtózkodva a földről felszedve tette vissza egy labdát a háló mögé Fucsovics, majd kettős hibát vétett.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 5:4Benneteau szervál

Ott van! Negyven mind után Fucsovics két kiváló labdamenettel visszavette a játszma első felében elveszített adogatását. Meg is jött a magyar szurkolók hangja. Ez egy biztató játék volt.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 5:3Fucsovics adogat

Nehezen alakult ez a játék, végül egy francia hibát követően ásszal zárta le a gémet Fucsovics. Remélhetőleg ez megadja a lendületet.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 4:3Benneteau szervál

Csakhogy ez nem most történik meg, a francia megint semmire hozta az adogatását. Nehéz eldönteni, hogy tényleg így van-e, vagy csak bebeszéli magának az ember, de mintha lassabb, kevésbé energikus lenne Marci a megszokottól.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 4:2Fucsovics adogat

Valamivel jobban mozgott talán Fucsovics, mint az előző játékokban. Az első szervákat leszámítva az adogatójátékkal nincs nagy probléma, de most már brékelni is kell.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 3:2Benneteau szervál

Ez magabiztos volt a franciától, semmire hozta az adogatását.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 3:1Fucsovics adogat

Fogadóként azért belehibázgat a francia is. Most Fucsovics is csak egy pontot engedélyezett az ellenfelének, még úgy is, hogy a magyar teniszező első szervái általában nem sikeresek.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 2:1Benneteau szervál

Benneteau megtartotta brékelőnyét. Nem áll még össze Fucsovics játéka, rendre széleseket, hosszúakat üt, ebben a játékban csak egy pontot szerzett.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 1:1Fucsovics adogat

Brékelt a francia. Elég sok ki nem kényszerített hibát üt Marci, egyelőre nem találja a ritmust.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 0:1Benneteau szervál

Egy gyönyörű Fucsovics-pontszerzést leszámítva egyértelműen Benneteau irányította ezt a gémet, egyenlített a francia.

Benneteau (francia)–Fucsovics (magyar) 0:0Fucsovics adogat

Agresszívan kezdett Fucsovics, ám az első potenciális nyerő tenyeresét hosszúra ütötte. A következő három szervájával nem tudott mit kezdeni a francia. Két magyar hiba után az első hosszú labdamenetet a hálóba lőtte Marci, ezt egy jó játék, egy ász és egy újabb remek szerva követett. Nem könnyen, de hozta az első adogatását Fucsovics.

ELŐZMÉNYEK

Eddigi egyetlen találkozásuk alkalmával, tavaly szeptemberben az orléans-i challengertorna elődöntőjében a magyar teniszezőnek meccslabdái voltak Benneteau ellen, ám végül a francia nyert 3:6, 6:3, 7:6-ra.

A győztes Frances Tiafoéval találkozik a legjobb 64 között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik