Davis-kupa: Goffin nem elégedett, Fucsovics még lyukas cipőben

KLEIN RON (LIEGE)KLEIN RON (LIEGE)
Vágólapra másolva!
2018.01.31. 13:47
null
A 4000 férőhelyes kosárcsarnokban rendezik a Davis-kupa-párharcot
A lábujjsérüléssel küzdő Fucsovics Márton is megérkezett Liege-be, így a magyar válogatott minden tagja elkezdhette az ismerkedést a kosárcsarnok vadonatúj borításával.

 

David Goffin nagyon nem volt elégedett.

A legjobb belga teniszező az adogatásokat és a fogadásokat gyakorolta hosszasan a liege-i Country Hallban, ami eredetileg egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok, de ezen a héten a Belgium–Magyarország Davis-kupa-párharc helyszíne. Az Australian Openen a második körben búcsúzó Goffin az első adogatásait csak elvétve ütötte be, fogadóként pedig alig-alig volt jó megmozdulása – nem véletlen, hogy a belga szakmai stáb is beszélgetett vele egy keveset a gyakorlást követően.

Persze ez még nem jelent semmit a péntektől vasárnapig tartó világcsoportbeli párharc előtt, hiszen top 10-es, a legutóbbi világbajnokságon a döntőig jutott, kétségkívül klasszis játékos, akinek presztízskérdés a negyeddöntőbe jutás, hiszen nem messze Liege-től született, ezt pedig a helyszín kiválasztásában is figyelembe vették. Eleve a belgáknak fontos a siker, hiszen tavaly csupán Franciaországtól kaptak ki a döntőben, Köves Gábor csapata ellen pedig egyértelműen favoritok.

De a papírformát már többször borította az 1996 után ismét a legfelső osztályba jutó magyar válogatott, leginkább Fucsovics Mártonnak hála, aki kedd éjfélkor érkezett meg Liege-be. Eredetileg ő is a csapattal utazott volna hétfőn, ám lábujjsérülése miatt még várt rá egy kezelés Budapesten. Az állapota javult, de szerdán még mindig az orránál szétvágott cipőben teniszezett, hogy ne nyomja a fájdalmas részt – de aki nem figyelte a lábbelijét, nem vehetett észre semmit a problémából, mert Balázs Attilával igencsak jó iramot diktáltak.

A csarnokot egyébként még szerdán is rendezgették a mérkőzésekre, mert a pálya ugyan hétfőre elkészült, a környékét viszont még bőven alakítják, a lelátón és a közösségi tereken például elég nagy a kosz és rendetlenség. A földön például több jegyzőkönyv is hevert a legutóbbi itteni eseményről: a VOO Liege Basket 6563-ra nyert a Basic-Fit Brussels ellen.

Ha megtelik a lelátó, akkor biztosan nem lesz probléma a hangulattal – kár, hogy a többség értelemszerűen belga lesz, hiszen a Nemzetközi Teniszszövetség új szabálya miatt hiába lett volna eredetileg Magyarországon a párharc, tavalyi finalistaként a belgák dönthettek a helyszínről. A városban mindenesetre semmi nem érezhető még a világcsoport izgalmaiból, egy plakát sem árválkodik az utcákon – a szervezők viszont lelkesnek tűntek, szerintük pénteken 13 óra 30 perctől, vagyis az első találkozó kezdetétől nem lehet majd üres széket találni a csarnokban. A magyar szektorban biztosan nem, hiszen 150 jegy talált gazdára.

A két válogatott játékoskerete (zárójelben a játékosok egyéni és páros ranglistahelyezése)
Belgium:
David Goffin (7., 547.), Ruben Bemelmans (120., 276.), Julien Cagnina (248., 999.), Joris De Loore (310., 346.)
Magyarország:
Fucsovics Márton (63., 368.), Balázs Attila (227., 204.), Piros Zsombor (521., 1284.), Valkusz Máté (848., –), Borsos Gábor (958., 201.)

A program
Péntek:
két egyéni mérkőzés, 13.30
Szombat: egy páros találkozó, 14.30
Vasárnap: két egyéni mérkőzés, 13.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik