Roland Garros: Murray vért izzadt, Berdych már a nyolcban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.01. 16:46
Elsőként a hatodik kiemelt Tomás Berdych jutott be a legjobb nyolc közé a Francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyes tornáján, miután három játszmában legyőzte az amerikai John Isnert. Kialakult az utolsó nyitva maradt nyolcaddöntős párharc párosítása is, miután Andy Murray vért izzadva, 12:10-es utolsó játszmával jutott tovább Philipp Kohlschreiber ellen a szombatról elhalasztott meccsén, Fernando Verdasco pedig simán búcsúztatta Richard Gasquet-t.

Kezdjük Murrayvel, akinek a szombati sötétedés után vasárnapra áttolt meccsét kellett befejeznie Kohlschreiber ellen. A németnek volt bréklabdája is, de elhibázta, a szombaton saját bevallása szerint is már teljesen kikészült Murray pedig a 22. játékban elvette riválisa adogatását és behúzta a mérkőzést. Ellenfele a nyolcaddöntőben Fernando Verdasco lesz, aki nagyon könnyedén söpörte le három játszmában Richard Gasquet-t. Murray 9–1-re vezet az örökmérleget tekintve a spanyol ellen, ám salakon még nem találkoztak.a szombati sötétedés után vasárnapra áttolt meccsét kellett befejeznie Kohlschreiber ellen. A németnek volt bréklabdája is, de elhibázta, a szombaton saját bevallása szerint is már teljesen kikészült Murray pedig a 22. játékban elvette riválisa adogatását és behúzta a mérkőzést. Ellenfele a nyolcaddöntőben Fernando Verdasco lesz, aki nagyon könnyedén söpörte le három játszmában Richard Gasquet-t. Murray 9–1-re vezet az örökmérleget tekintve a spanyol ellen, ám salakon még nem találkoztak.

Tomás Berdych már a nyolc között jár, köszönhetően a három 6:4-es szettben aratott győzelmének – John Isner tehát lemondhatott arról, hogy Andre Agassi óta első amerikaiként bejusson a negyeddöntőbe a Roland Garroson. A salakpályás tenisz legnagyobb presztízsű eseményén 2003 óta nem tudott nyolc közé kerülni egyesült államokbeli játékos férfi egyesben.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (25 018 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Berdych (cseh, 6.)–Isner (amerikai, 10.) 6:4, 6:4, 6:4
3. FORDULÓ
Verdasco (spanyol, 24.)–Gasquet (francia, 12.) 6:3, 6:2, 6:3
Murray (brit, 7.)–Kohlschreiber (német, 28.) 3:6, 6:3, 6:3, 4:6, 12:10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik