Salakon Rafael Nadal az úr: a világelső legyőzte Andy Murrayt

Vágólapra másolva!
2009.04.18. 16:40
A világelső Rafael Nadal az Indian Wells-i tenisztorna döntője után néhány héttel ismét két játszmában verte meg a britek üdvöskéjét, Andy Murrayt, aki ezúttal immár salakon, Monte-Carlóban győzött le 6:2, 7:6-ra. A másik elődöntőben a szerb Novak Djokovics a döntő szettben 0:2-ről felállva nyert három játszmában a korábban Roder Federert búcsúztató Stanislas Wawrinka ellen.
Nadal kemény második szett után jutott tovább Murray ellen
Nadal kemény második szett után jutott tovább Murray ellen
Nadal kemény második szett után jutott tovább Murray ellen
Nadal kemény második szett után jutott tovább Murray ellen

Rafael Nadal az első játszmában nem sok esélyt adott Andy Murray-nek. A brit ugyan kihasználta egyetlen bréklehetőségét, azonban a spanyol hétszer próbálkozhatott, és hármat ki is használt.

Akárcsak Indian Wellsben, Murraynek ezúttal sem volt ellenszere a spanyol játékára, aki ráadásul pontosan szervált, nagyon precízen ütött, és remek pontokkal maga javára fordította a szettet.

A második játszmában Murray valamelyest összeszedte magát, kellemetlen lett volna a tengerentúli súlyos vereség után még egy hasonló egy hónapon belül.

A spanyol nem is jutott így sok lehetőséghez, csupán egyszer tudta elvenni a skót szervajátékát, ám azzal a kezében tartotta a szettet – legalábbis egy ideig… 5:2 után ugyanis feltámadt Murray, és nehezen, de elvette a spanyol adogatását, majd kiegyenlített, következett a tie-break.

A rövidítésben Nadal elhúzott 4–2-re, Murray zárkózott, ám 7–4 után végül a pénteki két győztes meccs után – a csütörtöki időjárás miatt Nadal péntek délelőtt is meccselt – szombaton is sikernek örvendhetett. Öröme minden bizonnyal akkor lesz teljes, ha a vasárnapi döntőben Djokovicsot is legyőzi.



Djokovics számára sem volt könnyű a szombati nap
Fotók: Reuters
Djokovics számára sem volt könnyű a szombati nap
Stanislas Wawrinka a 3. fordulóban honfitársát, Federert, a negyeddöntőben a német Andreas Becket búcsúztatta, az elődöntőben pedig a harmadik helyen kiemelt Novak Djokovics várt rá. Az első nyolc játékban mindketten hozni tudták adogatásukat, 4:4-nél Djokovics volt az, aki megingott, ez pedig a játszmába került neki, mivel Wawrinka a brék után megnyerte saját szervajátékát.

Ez annyira feldühítette a szerbet, hogy a folytatásban szinte lemosta a pályáról ellenfelét, 5:0-ra húzott el a második szettben, és bár a svájci elkerülte a lenullázást, így is rendkívül simán egyenlített Djokovics.

Jöhetett a döntő felvonás, amelyben Wawrinka – túllépve az előző szett történésein – remekül kezdett, 2:0-s előnyre tett szert, ám itt megtorpant, és néhány perc múlva már 4:2-es hátrányban találta magát. Djokovics a brékelőnyét pedig már nem adta el, és harmadik meccslabdáját értékesítve megnyerte a találkozót.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO ROLEX MASTERS, MONTE-CARLO (2 750 000 euró, salak)

EGYES, ELŐDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 4.) 6:2, 7:6
N. Djokovics (szerb, 3.)–Wawrinka (svájci, 13.) 4:6, 6:1, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik