Czink búcsúzott Monterreytől, legyőzte a 4. kiemelt Cseng Csie

Vágólapra másolva!
2009.03.05. 07:17
Marija Kirilenko kivételével a kiemeltek továbbjutottak női egyesben a Monterreyben zajló 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tenisztornán, ami magyar szempontból azért fájó, mert Czink Melinda pont kiemelttel játszott – és nem Kirilenkóval... A magyar teniszezőt Cseng Csie búcsúztatta két játszmában, 6:3, 6:4-gyel.
Czink Melinda 74 perc alatt szenvedett vereséget Csengtől
Fotó: Párizs Szabolcs (archív)
Czink Melinda 74 perc alatt szenvedett vereséget Csengtől
Czink Melinda 74 perc alatt szenvedett vereséget Csengtől
Fotó: Párizs Szabolcs (archív)
Czink Melinda 74 perc alatt szenvedett vereséget Csengtől
Megküzdött Czink Melinda a 4. kiemelt Cseng Csiével, de végül meg kellett hajolnia a 4. kiemelt tudása előtt, hiszen kétszettes vereséget szenvedett a kínai élversenyzőtől Monterreyben.

Czink elsősorban hét kettős hibájára, illetve nagyon rossz bréklabda-kihasználására gondolhat, ha veresége okait keresi: a magyar lány csak egyszer tudta elvenni Cseng adogatását a kínálkozó hat lehetőségből.

Cseng nem volt ilyen „gáláns”: négyszer adódott előtte bréklehetőség, háromszor el is vette Czink szerváját, így az első szettet 6:3-ra, a másodikat 6:4-re nyerve diadalmaskodott. A két teniszező egymás elleni mérlege ezzel 2–2: első két találkozójukat Czink nyerte, de Cseng 2009-ben az Australian Open után Monterreyben is győzni tudott.

A kínaiak örömére továbbjutott Li Na is, aki térdsérüléséből felépülve szépen menetel, most Petra Cetkovskát győzte le. A hetedik kiemelt Gisela Dulko két játszmában lépett tovább (vele találkozik a következő körben Cseng), míg kiesett a 8. kiemelt Marija Kirilenko, aki térdsérülése miatt adta fel a Lucie Safarová elleni mérkőzését.

WTA-TORNA, MONTERREY OPEN, MONTERREY (220 000 dollár, kemény pálya)

EGYES, 2. FORDULÓ
Cseng Csie (kínai, 4.)–Czink Melinda 6:3, 6:4
Li Na (kínai)–Cetkovská (cseh) 6:3, 6:4
Safarová (cseh)–Kirilenko (orosz, 8.) 6:4, 4:1-nél Kirilenko feladta
Dulko (argentin, 7.)–Koritceva (ukrán) 6:2, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik