Czink Melinda ismét nyert, és már a legjobb tizenhat között van

Vágólapra másolva!
2008.07.23. 22:03
Czink Melinda három játszmában legyőzte az ukrán Olga Szavcsukot, s ezzel bejutott a harmadik fordulóba a 600 ezer dollár összdíjazású Los Angeles-i keménypályás női tenisztornán. A magyar teniszező sikerével biztosította helyét a legjobb tizenhat között.
Czink tovább menetel
Czink tovább menetel
Czink tovább menetel
Czink tovább menetel
Czink tovább menetel
Czink tovább menetel

JELENA JANKOVICS LEHET A KÖVETKEZŐ

Czink Melinda a nyolcaddöntőben a Jelena Jankovics–Vania King mérkőzés győztesével találkozik majd.
Czink Melinda a döntő szettben remekül koncentrált, így 6:4, 2:6, 6:4-re verte Olga Szavcsukot Los Angelesben.

Bemelegítésként egyébként mindkét teniszező hozta saját adogatójátékát, ám 4:2-nál már Czink Melindának már brékelőnye volt riválisával szemben.

A magyar teniszező aztán kicsikart előnyét végigvitte az első szettben, így a korábbi bravúros, a világranglista 27. Virginie Razzano elleni győzelme után tovább menetelt.

Czink egyébként az első szett megnyerését rendkívüli lélekjelenlétének köszönhette, ugyanis négy bréklabdát is hárított, míg saját magának elég volt két lehetőség, hogy az egyiket értékesítse ebben a kategóriában.

A második szettet aztán simán elbukta Czink, aki már a játszma korai szakaszában brékhátrányba került. A "deficitből" aztán már nem is tudott kijönni, így a harmadik szett döntött a továbbjutó kilétéről.

A döntő szett is hatalmas küzdelmet hozott: Czink előbb brékelőnybe került, majd kiengedte kezéből azt. Végül mégis a magyar lány örülhetett, a harmadik játszmában 6:4-re diadalmaskodott, és jutott tovább.

LOS ANGELES

2. FORDULÓ, 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Czink Melinda–Olga Szavcsuk (ukrán) 6:4, 2:6, 6:4
Szugijama (japán)-Schnyder (svájci, 7.) 6:4, 7:5
South (brit)-Kvitova (cseh) 6:4, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik