Tizennégy éves játékos verte ki az első kiemeltet Wimbledonban

juniorsport.hu juniorsport.hujuniorsport.hu juniorsport.hu
Vágólapra másolva!
2008.07.03. 12:13
Elképesztő, amit Laura Robson művel a wimbledoni teniszbajnokságon a juniorok között. A 14 éves brit lány már a nyolc között van, és menetelése során kiütötte a torna első s ötödik kiemeltjét. Az ausztráliai születésű versenyző a mezőny legfiatalabb tagja.
Laura Robson hatalmas tehetség
Laura Robson hatalmas tehetség
Laura Robson hatalmas tehetség
Laura Robson hatalmas tehetség
Laura Robson az ausztráliai Melbourne-ben született, de mivel apja magas rangú vezető az egyik olajtársaságnál, a család nagyon sokat utazott. A família, mielőtt letelepedett Angliában, Szingapúrban élt.

Laura hamar elkezdett teniszezni, és gyorsan kiderült, hogy rendkívül ügyes, eredményességét messze nem csak annak köszönheti, hogy balkezes. A mezőny legfiatalabb tagja elképesztő menetelésbe kezdett az idei wimbledoni teniszbajnokságon: az első körben az amerikai Guarachit verte meg 6:0, 6:4-re, majd jött az első kiemelt, a szintén amerikai Oudin, akit 6:1, 6:3-ra mosott le a pályáról, végül az ötödikként rangsorolt holland Kerkhovét is legyőzte, mégpedig 7:6, 7:5-re.

Robson és Oudin egyébként nemrégiben, a roehamptoni torna döntőjében találkozott egymással, és az angliai lány kikapott Oudintól, de a 17 esztendős amerikai ezúttal nem találta a 14 éves tehetség ellenszerét.

„Már reggel jól kezdődött a napom – mondta Laura, még az Oudin elleni meccs után –, egyszerűen éreztem, hogy remek formában vagyok. Hétről hétre ugyanazokkal a játékosokkal találkozunk, szinte mindent tud egymásról a mezőny, a pillanatnyi forma dönt. Most nekem ment nagyon jól.”

Laura nem fél attól, hogy ki fog égni, ahogy sok reményteljes tehetséggel megtörtént.

„Régen sokat néztem, ahogy Martina Hingis teniszezik – folytatta Laura. – Nagyon tetszik a stílusa, mert elképesztően kemény. Hozzá szeretnék hasonlítani. Nem félek, hogy rosszat tesz nekem a nagy hajsza, ráadásul már nem is engednek minket olyan sok versenyen indulni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik