Szafina lelépte Kuznyecovát, és már döntős a párizsi salakon

Vágólapra másolva!
2008.06.05. 16:02
Dinara Szafina két játszmában, 6:3, 6:2-re legyőzte honfitársát, a negyedik helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecovát a Roland Garros elődöntőjében, azaz folytatja szárnyalását a párizsi salakon. A párosban Szávay Ágnessel versenyző orosz hölgy a már harmadik honfitársát győzte le, úgy, hogy egyik alkalommal sem őt tartották az esélyesebbnek.
Dinara Szafina megállíthatatlannak tűnik Párizsban
Fotó: Reuters
Dinara Szafina megállíthatatlannak tűnik Párizsban
Dinara Szafina megállíthatatlannak tűnik Párizsban
Fotó: Reuters
Dinara Szafina megállíthatatlannak tűnik Párizsban

Szoros első játékkal indult a mérkőzés. Szafina adogatásai után jól irányított, de a végjátékot többször elrontotta, ám Kuznyecova túl passzívan játszott ahhoz, hogy elvegye honfitársa adogatójátékát. Nem úgy Szafina, aki rögtön Kuznyecova első játékában „lebrékelte” ellenfelét.

A brékelőny nem tartott sokáig: Kuznyecova rögtön brékelt. Az ezt követő két játékban ismételten Szafina dominált, aki ekkor frissebbnek tűnt ellenfelénél, és el is húzott 4–1-re.

Ekkor úgy tűnt, Kuznyecova megrázta magát: nyert gyorsan két gémet, ám ez csak fellángolásnak bizonyult, és Szafina ismételten brékelt, majd 6:3-ra hozta a játékot is. Kuznyecova az első játszmában mindössze egy szervajátékát volt képes megnyerni!

Az esélytelenebbnek tartott Szafina a második játszmában is jól tartotta magát, nem engedte vezetéshez jutni ellenfelét. 2:2-nél Kuznyecován már az idegesség jelei is látszódtak, eldobta ütőjét, amiért figyelmeztetést is kapott a mérkőzésvezetőtől.

3:2-es állásnál nagyon szoros volt a végjáték, a korábbi US Open-győztes többször is maga javára fordíthatta volna a gémet, ám Szafina nagyon elszántan játszott, és megcsinálta a döntő poént, ezzel 4:2 lett.

A 22 éves játékos szeme előtt ekkor minden bizonnyal már a szombati finálé lebegett, és sikerült elérnie célját: a következő gémet is hozta, megcsinálta az első mérkőzéslabdát és lelépte ellenfelét.

Szávay Ágnes párospartnerének ez élete legjobb eredménye, hiszen eddigi legnagyobb sikere a két évvel ezelőtti Roland Garros-, majd US Open-negyeddöntő volt. Most zsinórban harmadik honfitársát győzte le: Sarapova és Gyementyijeva után Kuznyecova skalpja is az övé.

Szafina a döntőben szerb ellenféllel találkozik, ugyanis a másik elődöntőben Jankovics–Ivanovics párharcot rendeznek.

ROLAND GARROS

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Szafina (orosz. 13.)–Kuznyecova (orosz, 4.) 6:3, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik