Megtörtént! A világelső Justine Henin bejelentette azonnali visszavonulását

Vágólapra másolva!
2008.05.14. 17:12
Justine Henin bejelentette, hogy visszavonul a profi tenisztől. A belga sportoló az utóbbi időben nem volt olyan formában, mint korábban, de sokak szerint még most is a legnagyobb esélyese lett volna az ebben a hónapban induló Roland Garrosnak. Ken Meyerson, a klasszis menedzsere szerint Henin kiégett, ezért hagyja most abba, de úgy gondolja, ügyfele nagyon fog hiányozni a női teniszből.
Justine Henin bejelentette, visszavonul a profi tenisztől
Fotó: Reuters
Justine Henin bejelentette, visszavonul a profi tenisztől
Justine Henin bejelentette, visszavonul a profi tenisztől
Fotó: Reuters
Justine Henin bejelentette, visszavonul a profi tenisztől

Justine Henin bejelentette azonnali visszavonulását a professzionális tenisztől. A világelső belga teniszező pályafutásának befejezéséről már korábban kiszivárogtak információk, de most már biztos, hogy nem folytatja.

„Egy csodás kaland ér most véget, de már hosszú ideje gondolkodtam ezen a döntésen” – jelentette be a 25 éves klasszis.

Henin pályafutása során hét alkalommal aratott egyéni győzelmet Grand Slam-tornán, de múlt héten meglepő vereséget szenvedett Németországban a torna harmadik fordulójában, majd visszalépett a most zajló a római tenisztornától fáradtságra hivatkozva.

„Egyszerűen már kiégett, és már nincs, ami motiválná a folytatásra” – mondta a bejelentés után Ken Meyerson, Henin menedzsere.

„Csodálkoztam, hogy ilyen hirtelen döntött a jövőjéről. Nagyon szomorú vagyok” – tette hozzá.

Meyerson elmondta, nagyon sokra tartja Henint, aki szerinte minden idők egyik legjobb női teniszezője.

„Nagyon sok mindent tett ezért a sportért. Nagyon fog hiányozni a női tenisznek. A tenisz történetének egyik legjobbja volt. Olyan valaki, akire mindenki felnézhet” – méltatta a belga klasszist a menedzser.

A Grand Slam-tornák közül egyedül Wimbledonban nem tudott nyerni karrierje során. Sokak szerint az ebben a hónapban induló Roland Garros fő esélyese is Justine Henin lett volna, annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem volt olyan jó formában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik