Tenisz, Dubai: Francesca Schiavone legyőzte Justine Henint

Vágólapra másolva!
2008.02.28. 23:41
A Dubaiban zajló, 1,5 millió dollár összdíjazású női tenisztorna egyeseinek küzdelmében a negyeddöntő jelentette a végállomást az első helyen kiemelt belga Justine Heninnek (képünkön), akit az olasz Francesca Schiavone meglepetésre két játszmában győzött le. Mindkét szett a rövidítésben dőlt el.

Érdekesség: a két kiválóság 2001 óta tartó külön csatájában eddig kivétel nélkül, szám szerint hétszer, Henin diadalmaskodott, például két éve Dubaiban a negyeddöntőben. Schiavone mindössze egy szettet tudott nyerni – 2006-ban Sdyneyben -, miközben tizennégyet veszített el.

Az olasz játékos ellenfele a döntőbe jutásért a harmadik kiemelt szerb Ana Ivanovicsot szetthátrányból legyőző, nyolcadik helyen rangsorolt Elena Gyementyjeva lesz.

Búcsúzott egy másik klasszis, Amélie Mauresmo is, igaz, a franciák egykori világelsőjének búcsúja a második helyen rangsorolt Szvetlana Kuznyecova ellen már nem meglepetés.

Ellenfele az elődöntőben a negyedik helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics lesz, aki ellen Ana Csakvetadze a második játszmában feladta a mérkőzést.

DUBAI, 1,5 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Schiavone (olasz) - Henin (belga, 1.) 7:6 (7-3), 7:6 (7-4)
Kuznyecova (orosz, 2.) - Mauresmo (francia) 6:1, 7:6 (7-4)
Jankovics (szerb, 4.) - Csakvetadze (orosz, 6.) 6:1 után Csakvetadze feladta
Gyementyjeva (orosz, 8.) - Ivanovics (szerb, 3.) 5:7, 6:3, 6:3

NŐI EGYES, AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Schiavone (olasz) Gyementyjeva (orosz, 8.)
Kuznyecova (orosz, 2.) Jankovics (szerb, 4.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik