Két magyar lányért is szoríthatunk az Indian Wells-i tornán

Vágólapra másolva!
2008.03.12. 11:24
Czink Melinda és Arn Gréta a selejtezők második fordulóját is sikerrel vette, így feljutott az Indian Wellsben megrendezésre kerülő verseny főtáblájára. A sorsolás kegyes volt a két magyarhoz, hisz a főverseny első fordulójában elkerülték a kiemelt játékosokat. Czink dán, míg Arn német ellenféllel kezd.
Czink Melinda dán ellenféllel játszik szerdán
Fotó: Action Images
Czink Melinda dán ellenféllel játszik szerdán
Czink Melinda dán ellenféllel játszik szerdán
Fotó: Action Images
Czink Melinda dán ellenféllel játszik szerdán
Szávay Ágnes ugyan visszamondta a részvételt, mégis lesz magyar versenyző a kaliforniai torna főtábláján. Sőt, rögtön kettő is. A 2,1 millió dollár összdíjazású teniszverseny selejtezőjében három játékosunk indult el. Nagy Kyra ugyan elvérzett a kvalifikáció első fordulójában, de Czink Melinda és Arn Gréta sikerrel vette az akadályokat. A főtábla sorsolására egyikőjük sem panaszkodhat, ugyanis mindketten elkerülték a nagy neveket.

A világranglista 143. helyén álló Czink a dán Caroline Wozniacki (47.) ellen kezd. Ha továbbjut, Maria Kirilenkóval találkozhat a második fordulóban.

Arn Gréta (145.) még szerencsésebbnek mondhatja magát, ugyanis a hozzá hasonlóan a selejtezőből érkező német Sabine Lisickit (140.) sodorta útjába a sors. Ha eljutna odáig, a harmadik fordulóban a szerb Jankoviccsal játszhatna.

A viadalon nem indul el a világelső Justine Henin és a Williams nővérek sem. Ennek ellenére rangos mezőny jött össze a hölgyeknél. Elég csak a két szerb, Ivanovics és Jankovics, a két orosz, Sarapova és Kuznyecova, vagy a szlovák Hantuchova nevét megemlíteni.

WTA-TORNA, INDIAN WELLS, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Czink–Brianti (olasz) 6:3, 3:2-nél Brianti feladta
Arn–Gagliardi (svájci) 1:6, 7:5, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik