Australian Open: Tsonga lesz az elődöntőben Nadal ellenfele

Vágólapra másolva!
2008.01.22. 14:26
A Melbourne-ben zajló Australian Openen a francia Jo-Wilfried Tsonga (képünkön) lesz az alsó ágon az elődöntőben a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal ellenfele.

Tsonga a negyeddöntőben a tizennegyedik helyen kiemelt orosz Mihail Juzsnijt verte három játszmában. Az első játszmát az irányítást végig kézben tartó, koncentráltabb francia 41 percnyi játék alatt nyerte meg, de ehhez hét gémben kellett jobbnak bizonyulnia ellenfelénél.

Az orosz kiválóság a második szettben teljesen enervált játékot mutatott be, és úgy veszített 29 perc alatt, hogy egyetlen adogatójátékot sem sikerült megnyernie.

A harmadikra aztán összekapta magát és rövidítésig vitte, de hatvanhét perc után itt is Tsonga jött ki győztesen és jutott be pályafutása első Grand Slam elődöntőjébe.

A francia játékos riválisa a döntőbe jutásért megrendezett ütközetben a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal lesz. A két játékos eddig egy alkalommal mérkőzhetett meg egymással, a 2007-s US Open harmadik fordulójában Nadal három játszmában (7:6, 6:2, 6:1) verte Tsongát.

MELBOURNE 2008, AUSTRALIAN OPEN

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Tsonga (francia) - Juzsnij (orosz, 14.) 7:5, 6:0, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik