Federer és Blake is három játszmában harcolta ki a negyeddöntőt

Vágólapra másolva!
2008.01.21. 08:16
Roger Federer és James Blake is bejutott a negyeddöntőbe az Australian Openen. A svájci kiválóság a cseh Tomas Berdychet, míg az amerikai a horvát Marin Cilicet verte meg három játszmában.
Roger Federer a cseh Tomas Berdychet verte
Reuters
Roger Federer a cseh Tomas Berdychet verte
Roger Federer a cseh Tomas Berdychet verte
Reuters
Roger Federer a cseh Tomas Berdychet verte

Federer egy nehéz mérkőzéssel a lábában készült a Berdych elleni csatára, az első helyen kiemelt svájci ugyanis kis híján kiesett a szerb Janko Tipszarevics elleni meccsen.

Ezúttal azonban könnyebb dolga volt a világelsőnek, hiszen kevesebb mint két óra alatt, három játszmában verte cseh ellenfelét.

A tizenharmadik helyen rangsorolt Berdych a második szettben izzasztotta meg erősen Federert, és azt a játszmát nyugodtan hozhatta volna, hiszen vezetett 3-0-ra is, mielőtt Federer visszavette volna az adogatást.

Berdych előtt a tiebreak-ben is játszmanyerési lehetőség volt, ott 5-2-re vezetett, de Federer ezúttal sem hagyta magát, és végül ő diadalmaskodott.

„Berdych jobban játszott a második játszmában, mint én” – ismerte el a svájci.

Az amerikai James Blake a horvát Marin Cilicet verte három játszmában, és először jutott az Egyesült Államokon kívül nagy Grand Slam-tornán negyeddöntőbe.

A negyeddöntőben Federer és Blake egymással találkozik.

AUSTRALIAN OPEN

FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ
Federer (svájci, 1.) - Berdych (cseh, 13.) 6:4, 7:6 (9:7), 6:3
Blake (amerikai, 12.) - Cilic (horvát) 6:3, 6:4, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik