Sarapova átgázolt Gyementyijeván is, és Heninnel találkozik

Vágólapra másolva!
2008.01.20. 09:42
Marija Sarapova újabb honfitársát győzte le az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. Az orosz szépség Jelena Gyementyijevát ütötte ki és a legjobb nyolc között a szintén könnyed sikert arató világelső Justine Heninnel mérkőzik. A negyeddöntőben már biztosan ott lesz serena Williams is. Nagyja Petrova két szettben verte a Szávay Ágnest az első fordulóban búcsúztató Makarovát.
Marija Sarapova könnyedén jutott túl Jelena Gyementyijeván
Reuters
Marija Sarapova könnyedén jutott túl Jelena Gyementyijeván
Marija Sarapova könnyedén jutott túl Jelena Gyementyijeván
Reuters
Marija Sarapova könnyedén jutott túl Jelena Gyementyijeván

Mindössze egy órát és két percet töltött a pályán Marija Sarapova honfitársa, Jelena Gyementyijeva ellen. Az ötödik helyen rangsorolt orosz szépség az első szettet 6:2-re nyerte a tizenegyedik helyen rangsorolt versenyző ellen. A második felvonásban aztán még annyi esélyt sem adott ellenfelének a húsz éves klasszis, ugyanis a mérkőzés ezen szakaszát 6:0-ra nyerte és könnyedén jutott a legjobb nyolc közé.

Sarapovához hasonlóan Justine Heninnek sem kellett megizzadnia magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A világelső a tajvani Su-wei Hsieh ellen lépett pályára és esélyeshez méltóan 6:2, 6:2-re meg is nyerte a találkozót.

A belga klasszis a legjobb nyolc között Sarapovával találkozik majd.

Szintén a negyeddöntőbe jutott Serena Williams is, aki a tizenkettedikként rangsorolt Nicole Vaidisovát verte két játszmában. A hetedik helyen kiemelt amerikai szinte minden statisztikai mutatóban jobb volt, mint cseh ellenfele, így megérdemelten kvalifikálta magát a következő körbe.

A tizennegyedik helyen rangsorolt Nadja Petrova az első szettet könnyedén hozta a Szávay Ágnest az első fordulóban búcsúztató Makarova ellen. Az orosz klasszis azonban a második játszmában eléggé megszenvedett jóval alacsonyabban rangsorolt ellenfele ellen, de rövidítésben ezt a felvonást is megnyerte, így ő jutott a nyolcaddöntőbe.

AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (AUSTRALIAN OPEN), NŐI EGYES

NYOLCADDÖNTŐ
Henin (belga, 1.) - Su-wei Hsieh (tajvani) 6:2, 6:2
Sarapova (orosz, 5.) - Gyementyijeva (orosz, 11.) 6:2, 6:0
S. Williams (amerikai, 7.) - Vaidisova (cseh, 12.) 6:3, 6:4

3. FORDULÓ
Petrova (orosz, 14.) - Makarova (orosz) 6:1, 7:6
Domachowska (lengyel) - Li (kínai, 24.) 2:6., 6:2, 6:4
Wozniacki (dán) - Lisicki (német) 4:6, 6:4, 6:3
Hantuchova (szlovák, 9.) - Ruano Pascual, spanyol) 6:2, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik