Sarapova könnyedén, Henin és Jankovics már nehezebben jutott tovább

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 08:44
Nem történt eddig különösebb meglepetés a legjobb harminckettő között az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A világelső Justine Henin két szoros szettben verte meg Francesca Schiavonét, Marija Sarapova könnnyen nyert honfitársa, Vesznyina ellen. Jelena Jankovicsnak ezúttal is három szettre volt szüksége a továbbjutáshoz.
Marija Sarapova köszöni meg a nézőknek a bíztatást
Reuters
Marija Sarapova köszöni meg a nézőknek a bíztatást
Marija Sarapova köszöni meg a nézőknek a bíztatást
Reuters
Marija Sarapova köszöni meg a nézőknek a bíztatást

Justine Henin, ha nem is könnyedén, de nyert a huszonötödik helyen kiemelt Francesca Schiavone ellen két szettben. Az olasz az első szettben nem játszott alárendelt szerepet, sőt még brékhátrányból is visszajött a világelső ellen 2:1-es állásnál.

A belga azonban megmutatta, hogy miért is a legnagyobb esélyese is a tornának, és végül, ha nem is nagy különbséggel, de mind a két játszmát „behúzta”.

Marija Sarapovának csupán az első szettben okozott gondot honfitársa, Jelena Vesznyina. A két orosz versenyző az első felvonásban ötvenhat percig volt a pályán, és ezt a felvonást az orosz szépség nyerte.

A folytatásban már nem okozott gondot a torna ötödik kiemeltjének ellenfele, hiszen a második szettet már simán, 6:0-ra nyerte.

Némi meglepetésre meg sem kottyant Jelena Gyementyijevának a Shahar Peer elleni találkozó, hiszen a tizenegyedik helyen kiemelt orosz és a tizenhetedikként rangsorolt izraeli mérkőzése mindössze ötvennyolc percig tartott, és az előbbi 6:2, 6:0-ra nyert.

Jelena Jankovics az első forduló után a legjobb harminckettő között is három szettben tudta csupán bizonyítani, hogy nem véletlenül ő a torna harmadik kiemeltje. A szerb versenyző az első játszmában még könyedén verte a francia Razzanót, azonban a második felvonásban a harmincadikként rangsorolt teniszezőnő nyert 6:4-re.

A döntő játszmában aztán Jankovics semmit nem bízott a véletlenre, és harmincöt perc alatt megnyerte azt 6:1-re.

Serena Williams a fehérorosz Azarenka ellen nyert két szettben, míg Nicole Vaidisova a japán Szugijama ellen harcolta ki a továbbjutást.

AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (AUSTRALIAN OPEN)

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Henin (belga, 1.) - Schiavone (olasz, 25.) 7:5, 6:4
Su-wei Hsieh (tajvani) - Rezai (francia) 6:2, 6:7, 6:4
Gyementyijeva (orosz, 11.) - Peer (izraeli, 17.) 6:2, 6:0
Sarapova (orosz, 5.) - Vesznyina (orosz) 6:3, 6:0
Jankovics (szerb, 3.) - Razzano (francia, 30.) 6:2, 4:6, 6:1
Vaidisova (cseh, 12.) - Szugijama (japán) 6:3, 6:4
S. Williams (amerikai, 7.) - Azarenka (fehérorosz, 26.) 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik