Amelie Mauresmo kiesett, Casey Dellacqua a legjobb 16 között

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 12:24
Kikapott a két évvel ezelőtti bajnok Amelie Mauresmo az ausztrál nyílt teniszbajnokság 3. fordulójában, így a hazai pályán versenyző ausztrál Casey Dellacqua került a legjobb tizenhat közé. A korábbi világelső az első szettet még megnyerte, azonban ellenfele a második és a harmadik felvonásban 5:4-es vezetésnél brékelt, így ő játszhat a legjobb tizenhat között Jelena Jankoviccsal.
Amelie Mauresmo (balra) nem bírt Casey Dellacqua-val
Reuters
Amelie Mauresmo (balra) nem bírt Casey Dellacqua-val
Amelie Mauresmo (balra) nem bírt Casey Dellacqua-val
Reuters
Amelie Mauresmo (balra) nem bírt Casey Dellacqua-val

Az első szettben fej-fej mellett haladtak a játékosok, és mind Mauresmo, mind Dellacqua hozta az adogatásait, egészen addig, amíg a tizennyolcadik helyen kiemelt francia 4:3-as vezetésnél el nem vette ellenfele szerváit. A két évvel ezelőtti győztes így meg is nyerte 6:3-ra az első felvonást.

A második felvonás elején az ausztrál versenyző 2:0-ra meglépett, azonban a korábbi világelső megfordította az állást. Dellacqua ennek ellenére nem adta fel, és előbb visszabrékelt, majd a lehető legjobb pillanatban, 5:4-es vezetésnél újra elvette a gyengén játszó Maruresmo szerváit, és 6:4-re megnyerte a második játszmát.

A döntő szettben is a hazai közönség előtt szereplő ausztrál kezdett jobban, és vezetett is 3:1-re. A korábbi világelső, annak ellenére, hogy gyengén is játszott, ezúttal is megfordította az eredményt. Majd miután mindkét fél hozta az adogatását 5:4-es Dellacqua a francia szerválhatott.

A két évvel ezelőtti bajnok aztán 40-0-re is vezetett, de megint a legrosszabbkor esett vissza a teljesítménye, hiszen az esélytelenebbnek tartott ausztrál vert helyzetből megnyerte a játékot és egyben a mérkőzést is.

Dellacqua így már biztos, hogy javít az eddigi világranglista helyezésén – eddig a 77. helyen állt -, és a legjobb tizenhat között a harmadik helyen kiemelt szerb Jelena Jankoviccsal találkozik majd.

AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (AUSTRALIAN OPEN)

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Henin (belga, 1.) - Schiavone (olasz, 25.) 7:5, 6:4
Su-wei Hsieh (tajvani) - Rezai (francia) 6:2, 6:7, 6:4
Gyementyijeva (orosz, 11.) - Peer (izraeli, 17.) 6:2, 6:0
Sarapova (orosz, 5.) - Vesznyina (orosz) 6:3, 6:0
Jankovics (szerb, 3.) - Razzano (francia, 30.) 6:2, 4:6, 6:1
Dellacqua (ausztrál) - Mauresmo (francia, 18.) 3:6, 6:4, 6:4
Vaidisova (cseh, 12.) - Szugijama (japán) 6:3, 6:4
S. Williams (amerikai, 7.) - Azarenka (fehérorosz, 26.) 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik