Novak Djokovics-Roger Federer döntő lesz Flushing Meadowsban

Vágólapra másolva!
2007.09.09. 00:18
A szerb Novak Djokovics után a svájci világelső Roger Federer is biztosította helyét a Flushing Meadowsban zajló amerikai nemzetközi teniszbajnokság fináléjában. A bázeli állócsillag számára a negyedik helyen rangsorolt orosz Nyikolja Davigyenko nem volt méltó ellenfél. Talán Djokovics borsot törhet az orra alá.
Roger Federer simán lépett tovább a döntőbe
Reuters
Roger Federer simán lépett tovább a döntőbe
Roger Federer simán lépett tovább a döntőbe
Reuters
Roger Federer simán lépett tovább a döntőbe

Nem mindennapi izgalmakat hozott a negyedik helyen rangsorolt orosz klasszis és az első kiemelt bázeli csillag csatájának első felvonása. A nyitó szettben ugyanis fogadóként mindketten agresszívak, s ami ennél is fontosabb hatékonyak voltak. Egy-egy bréket követően Federer 4:3-as vezetésénél Davigyenko szervált az egyenlítésért, de a svájci világelső másodszor is elvette az adogatását, így lépéselőnybe került.

Csakhogy az orosz nem hagyta annyiban, visszabrékelt, majd adogatását kamatoztatva egyenlített. Ezután azonban a helvét szupersztár percei következtek, Davigyenko az apró hibákért nagy árat fizetett, egy tisztes tie-break helyett 7:5-re elbukta a játszmát.

A második szettben Federer maximálisan kihasználta az orosz hullámvölgyét, esélyt sem adott riválisának. 33 perc alatt 6:1-gyel behúzta a játszmát, ezzel pedig karnyújtásnyira került a győzelemtől, egyúttal a fináléba jutástól.

A harmadik szett az elsőre hajazott, ugyanis sokáig Davigyenkónak állt a zászló, adogatójátéka azonban fokozatosan visszaesett. 5:5-nél kettős hibával vesztette el adogatását, Federer pedig valósággal kiszerválta, semmire nyerte saját gémjét.

A döntőben Federer azzal a Djokoviccsal találkozik, aki egyrészt Ferrer búcsúztatásával verekedte be magát a döntőbe, másrészt pedig nem is olyan régen alaposan megleckéztette Montrealban.

AMERIKAI NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG (US OPEN)

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Roger Federer (svájci 1.) – Nyikolaj Davigyenko (orosz, 4.) 7:5, 6:1, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik