Decemberi csemege Budapesten: Szávay Ágnes kontra Ana Ivanovics!

Vágólapra másolva!
2007.08.27. 11:21
Justine Henin és Jelena Jankovics tavalyi debreceni látogatása után idén Budapest ad otthont a II. Kenó nemzetközi teniszgálának: a budapesti Syma Csarnok közönsége más programok mellett igazi slágercsatának tapsolhat, lévén Szávay Ágnes ellenfele Ana Ivanovics lesz. Rajtuk kívül Tommy Robredo és Ivan Ljubicic is a magyar főváros vendége lesz, így már most kijelenthető, parádés műsort láthatunk december 10-én.
Érdemes figyelni Ana Ivanovics játékát...
Érdemes figyelni Ana Ivanovics játékát...
Érdemes figyelni Ana Ivanovics játékát...
Érdemes figyelni Ana Ivanovics játékát...

A sztárnévsort a mai budapesti sajtótájékoztatón jelentették a szervezők.

Szávay Ágnes neve hetek, sőt nyugodtan megkockáztathatjuk, hogy hónapok óta a sporthírek legelejére kívánkozik. A 18 éves magyar klasszis „szállítja” a jobbnál jobb eredményeket: Palermóban tornagyőztes volt, míg New Havenban csak a hátsérülés állította meg a döntőben, amelyben méltó ellenfele volt a világ legjobbjai közé tartozó Szvetlana Kuzneyecovának.

A 20. születésnapját november 6-án ünneplő Ana Ivanovics a teniszsport egyik feltörekvő csillagának számít, idén finalista volt a Roland Garroson. Pályafutása során négy WTA-tornán volt egyesben a legjobb, 2007-ben Berlinben és Los Angelesben bizonyult a legjobbnak, tavaly Montrealban, 2005-ben pedig Canberrában maradt veretlen. Jelenleg az ötödik helyen áll a világranglistán, két hete pedig pályafutása legjobbjaként a negyedik helyen jegyezték.

Kár lenne eltitkolni, Ana Ivanovics nem csak játékával hódítja meg a szurkolókat, szépsége is lenyűgözi a – az erősebbik nemet képviselő – drukkereket.

A magyar és szerb csillag párharca mellett a férfiteniszt képviselő Ivan Ljubicic és Tommy Robredo budapesti szereplése is számos érdekességet ígér. A horvát és a spanyol teniszező is Davis-kupa győztesnek mondhatja magát. Ljubicic 8, míg Robredo 5 tornagyőzelmet mondhat magáénak

ANA IVANOVICS PÁLYAFUTÁSA


ROLAND GARROS ELŐDÖNTŐ, 2007: IVANOVICS KONTRA SARAPOVA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik