Tenisz: Federer szakított Edberggel, megvan az új edzője!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 07:27
null
Roger Federer és Stefan Edberg két évig dolgoztak együtt (Fotó: Facebook/Roger Federer)
A 17-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy két év után szakított edzőjével, Stefan Edberggel. A világranglista harmadik helyén álló teniszezővel a továbbiakban a svájci válogatott szövetségi kapitánya, Severin Lüthi mellett a 2012-ben visszavonult Ivan Ljubicic foglalkozik.

 

Az Australian Open, a US Open és a wimbledoni bajnokság kétszeres bajnoka, Stefan Edberg 2014 óta edzette Federert, aki az együttműködés során a füves pályás Grand Slam-tornán kétszer, míg New Yorkban egyszer játszott döntőt, de a 18. GS-sikere továbbra is várat magára.

A 34 esztendős klasszis a hivatalos Facebook-oldalán köszönte meg Edberg munkáját.

„Két sikeres év után köszönetet szeretnék mondani Stefan Edbergnek, a gyerekkori példaképemnek, hogy csatlakozott a csapatomhoz. Ezzel egy álmom vált valóra. Bár eredetileg úgy terveztük, hogy csak kétezer-tizennégyben segíti a felkészülésemet, a nagyszerű munkájának eredményeként megegyeztünk, hogy erre az évre meghosszabbítjuk az együttműködést, amit nagyra értékeltem. Rengeteget tanított nekem, továbbra is hatással lesz a játékomra. Mindig a csapatom része marad” – írta Federer.

Az idén hat ATP-tornagyőzelmet arató Federer hozzátette, a folytatásban a svájci válogatott szövetségi kapitánya, Severin Lüthi lesz az első számú edzője, és hozzá csatlakozik a 36 esztendős Ivan Ljubicic, aki a legutóbbi két évben Milos Raonic trénereként dolgozott.

A 2012-ben visszavonult, Roland Garros-elődöntős horvát teniszezőt 2006-ban a világranglista harmadik helyén jegyezték, Federerrel szemben pályafutása 16 mérkőzéséből 13-at elveszített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik