Negyedszer lett Wimbledon bajnoka az amerikai Venus Williams

Vágólapra másolva!
2007.07.07. 17:02
Venus Williams negyedik alkalommal nyerte meg egyesben az angol nyílt teniszbajnokságot, miután a döntőben 6:4, 6:1-re legyőzte a francia Marion Bartolit. A találkozó 1 óra 36 percig tartott. Az amerikai klasszis 2000-ben, 2001-ben és 2005-ben diadalmaskodott korábban egyesben, párosban pedig 2000-ben és 2002-ben maradt veretlen.
Venus Williams negyedszer nyert női egyesben Wimbledonban
Reuters
Venus Williams negyedszer nyert női egyesben Wimbledonban
Venus Williams negyedszer nyert női egyesben Wimbledonban
Reuters
Venus Williams negyedszer nyert női egyesben Wimbledonban

Venus Williams visszatért a csúcsra: a 27 esztendős amerikai utoljára két esztendeje, épp Wimbledonban nyert Grand Slam-tornát, azóta makacs sérülésekkel bajlódott, és amikor épp többé-kevésbé egészséges volt, akkor sem teniszezett valami jó formában, így az angol bajnokságon is csak 23. kiemeltként léphetett pályára.

A fináléban azonban így is ő volt a toronymagas esélyes, bár ellenfele, a 18. kiemelt francia Marion Bartoli az elődöntőben hatalmas meglepetésre három szettben győzte le a belga világelső Justine Henint.

Williams sokkal jobban kezdte a meccset, hamar 3:0-s előnyre tett szert, miközben Bartoli láthatóan nem találta az amerikai agresszív játékának ellenszerét.

Ezután azonban magára talált a francia lány, miközben Venus hibázott egyet-kettőt, és előbb kiegyenlített, majd a továbbiakban már teljesen egyenrangú ellenfele volt az amerikainak.

5:4 után azonban Williams tudott újítani, Bartoli pedig a legrosszabbkor ütött kettős hibát, így az amerikai két bréklabdához jutott, amelyek közül a másodikat már ki is használta.

A második játszma is úgy kezdődött, mint az első: az amerikai, ha nem is könnyen, de 3:0-s vezetést szerzett, majd mindkét teniszezőt ápolni kellett. Ez a combját fájlaló Venust zökkentette ki jobban, és kissé lelassulva nullára vesztette el a következő gémet.

Williams azonban nem akarta kiengedni a kezéből a meccset, így nemsokára már két labdája volt az 5:1-hez, de Bartoli ekkor még megmentette a gémet, ám a harmadik bréklabdát már nem tudta hárítani.

Az utolsó játékban az amerikai már simán hozta a saját adogatását, így boldogan ünnepelhette pályafutása negyedik egyéni wimbledoni győzelmét.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON), DÖNTŐ

  • NŐI EGYES
  • Venus Williams (amerikai, 23.)-Marion Bartoli (francia, 18.) 6:4, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik