Ana Ivanovics meccslabdákat hárítva nyerte a tinédzserek rangadóját

Vágólapra másolva!
2007.07.05. 16:36
A Roland Garroson finalista Ana Ivanovics 0-1-ről, három meccslabdáról fordított és nyert Nicole Vaidisova ellen az angol nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. A szerb szépség a folytatásban Venus Williamsszel találkozik.
Ana Ivanovics bravúros győzelmet aratott
Reuters
Ana Ivanovics bravúros győzelmet aratott
Ana Ivanovics bravúros győzelmet aratott
Reuters
Ana Ivanovics bravúros győzelmet aratott

A 39 perces első szett még a 18 éves cseh klasszis sikerét ígérte, Ivanovics ekkor még nem igazán találta a ritmust. Pedig Vaidisova 16 önhibát vétett, de a kétszer annyi (12-6) nyerő ütés elégnek bizonyult a részsikerhez.

A második szett nagy fordulatot hozott, az egyre bátrabban és pontosabban teniszező Ivanovics ugyanis háromszor brékelt, csak egyszer bukate el adogatójátékát. A 19 éves szerb csillag sokkal jobban adogatott és fogadott, így a cseh szépségnek esélye sem volt.

A harmadik hozta az igazi drámát, hiszen Vaidisova gyorsan brékelt, majd már a győzelemért is adogathatott. Három alkalommal jutott egy labdára a sikertől, de Ivanovics mindig egyenlített, majd 6:5-nél némi szerencsével meccslabdához jutott, mivel riválisa elrontott egy könnyűnek tűnő röptét.

A tinirangadó addigi forgatókönyve újabb fordulatot ígért, de nem így történt, mert a cseh teniszező kettőshibát ütött. Így a hatodik helyen kiemelt Ana Ivanovics pályafutása legnagyobb wimbledoni sikerét ünnepelhette, hiszen korábban legfeljebb a negyedik körig jutott.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON), NEGYEDDÖNTŐ

NŐI EGYES
Ivanovics (szerb, 6.) Vaidisova (cseh, 12.) 4:6, 6:2, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik