Zvonarjova letaszította Indian Wells-i trónjáról Ivanovicsot

Vágólapra másolva!
2009.03.22. 22:32
Az orosz Vera Zvonarjova 7:6, 6:2-re győzött a címvédő Ana Ivanovics ellen az Indian Wells-i tenisztorna női egyesének döntőjében. A mérkőzésen végig viharos erejű szél fújt, ami láthatóan a szerb játékost zavarta jobban.
Zvonarjova a győztesnek járó trófea mellett
Fotó: Reuters
Zvonarjova a győztesnek járó trófea mellett
Zvonarjova a győztesnek járó trófea mellett
Fotó: Reuters
Zvonarjova a győztesnek járó trófea mellett

A címvédő Ivanovics kezdte jobban a mérkőzés, hiszen miután megnyerte saját adogatójátékát, egyből elvette Zvonarjováét. A 2:0-s hátrányból azonban hamar 4:2-es előnyt varázsolt az orosz lány, aki jobb százalékban ütötte be első szerváit a több kettőshibát is elkövető ellenfelénél.

Ivanovics ezzel együtt kiegyenlített, és szettlabdáig is eljutott, azonban ezt nem tudta kihasználni, így rövidítésben dőlt el az első játszma sorsa. Ebben – csakúgy, mint az egész mérkőzésen – nemcsak egymással, hanem a viharos erejű széllel is meg kellett küzdeniük. A szerb lány 5:4-re vezetett a tiebreakben, azonban ezután három hibájával szó szerint odaadta ellenfelének a nyitó szettet, melynek kiegyenlítettségére jellemző, hogy mindketten 52 labdamenetet nyertek meg.

A második játszma ugyanúgy kezdődött, mint az első, és ugyanúgy is folytatódott. Ivanovics agresszív játékkal megint elhúzott 2:0-ra, ezután viszont ismét Zvonarjova percei következtek, 5:2-re fordított, így az 5. kiemelt szerbnek a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia.

A túlélés nem sikerült neki, így Vera Zvonarjova 4–4-re alakította az egymás elleni mérlegüket, nem mellékesen pedig megnyerte az év – Grand Slam-tornákon kívüli – egyik legnagyobb versenyét.

Az orosz játékos teljes sikert aratott Indian Wellsben, hiszen a fehérorosz Viktorija Azarenka oldalán párosban is diadalmaskodni tudott.

BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS (4 500 000 dollár, kemény pálya)

NŐI EGYES, DÖNTŐ
Zvonarjova (orosz, 4.)–Ivanovics (szerb, 5.) 7:6 (7–5), 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik