Andy Roddicknak három játszma elegendő volt Mathieu ellen

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 15:06
Három játszmában nyert a harmadik helyen kiemelt Andy Roddick az angol nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyének 4. fordulójában a francia Paul-Henri Mathieu ellen. A 2005-ös döntős amerikai az első két megnyert játszmát követően a hramadik felvonás rövidítésében 5:0 és 6:3-ról fordítva nyert, és jutott a legjobb nyolc közé.
Andy Roddick bejutott a legjobb nyolc közé
Andy Roddick bejutott a legjobb nyolc közé
Andy Roddick bejutott a legjobb nyolc közé
Andy Roddick bejutott a legjobb nyolc közé

Andy Roddick fantasztikus küzdőszellemének köszönhetően nyert három játszmában Paul-Henri Mathieu ellen. Az amerikai játékos győzelme persze akkor sem forgott veszélyben amikor Mathieau a harmadik szett - mint később kiderült az utolsó - rövidítésében már 5:0-ra is vezetett, hisz az első két felvonás Roddick 6:2-es és 7:5-ös sikerével zárult.

Az amerikai azonban ahelyett, hogy készült volna negyedik felvonásra összeszedt magát, és előbb feljött 6:3-ra, majd megfordította az állást, és nyert 8:6-ra.

A minden mutatóban ellenfelét felülmúló Roddick sikerét elsősorban remek adogatásának köszönhette: az amerikai teniszező a kereken két órán át tartó mérkőzésen összesen tizenkilenc ászt ütött, míg Mathieau mindössze kettőt. Nem csoda hát, hogy a franciának csak egyszer nyílt alkalma elnyernie a harmadik helyen kiemelt teniszező adogatását - igaz ezzel az egy lehetőséggel élt is Mathieu.

Roddick a legjobb nyolc között szintén francia versenyzővel találkozik majd: a tizenkettedik helyen kiemelt Richard Gasquet Jo-Wilfried Tsonga elleni mérkőzésének győztese vár a továbbjutó amerikaira.

ANGOL NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)

FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ:
Andy Roddick (amerikai, 3.)-Paul-Henri Mathieu (francia) 6:2, 7:5, 7:6 (8:6)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik