Gael Monfils tovább menetel, Marija Sarapova csúnyán kikapott

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 18:43
Az ausztriai Pörtschachban zajló, 353 ezer euró összdíjazású férfitornán az argentin Juan Monaco és a francia Gael Monfils játszik egymás ellen a fináléban. Az Isztambulban zajló, 200 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán pedig orosz Jelena Gyementyjeva és a francia Aravane Rezai jutott be a döntőbe.
Idejekorán és méltatlan búcsút vett az első kiemelt Sarapova Isztambultól
Reuters
Idejekorán és méltatlan búcsút vett az első kiemelt Sarapova Isztambultól
Idejekorán és méltatlan búcsút vett az első kiemelt Sarapova Isztambultól
Reuters
Idejekorán és méltatlan búcsút vett az első kiemelt Sarapova Isztambultól

A 20 éves Rezai, aki az 59. helyen áll az aktuális WTA-világranglistán, két nagyon sima játszmában verte a jóval esélyesebb, ugyanott második helyen álló, volt világelső Sarapovát.

Rezai pályafutása első WTA-trófeáját nyerheti, amennyiben a döntőben legyőzi orosz Jelena Gyementyjevát.

Utóbbi az ukrán Aljona Bondarenkót búcsúztatta az elődöntőben: az első játszma csak a rövidítésben dőlt el, a második egyértelműen a papíron esélyesebb oroszé volt.

A világranglista 14. Gyementyjeva tavaly az US Openen két játszmában legyőzte Rezait, akinek az isztambuli tornáig nem sok jót hozott a 2007-s esztendő. A fiatal francia ezidáig mindössze háromszor nyert és tizenkét találkozót veszített el az idei szezonban.

A hat WTA-tornagyőzelemnél álló Gyementyjeva idén még nem nyert versenyt.

Az isztambuli tornával ellentétben Pörtschachban már a nyolc között búcsúzott az első kiemelt, majd ugyanabban a körben rögtön a második is. Előbbit, az orosz Nyikolaj Davigyenkót az argentin Juan Monaco verte, aki az elődöntőben lendületből verte a perui Luis Hornát.

Monacóéhoz hasonló öbizalommal léphetett pályára az elődöntőben az a francia Monfils, aki a negyeddöntőben szintén meglepetésre bizonyult jobbnak ellenfelénél, nevezetesen az amerikai Andy Roddicknál. A francia a négy között újabb nagy skalpot gyűjtött be, miután legyőzte az egyetlen versenyben maradt kiemeltet, az ausztrál Lleyton Hewittot.

Az ATP-világranglistán jelenleg a 75. helyen álló Monfils – egy éve a 23. helyen találkozhattunk a nevével – pályafutása során eziádig csak egyetlen tornát nyert, még 2005-ben Sopotban, de már három döntőben szenvedett vereséget.

Monaco elleni párharca 1-1-re áll, legutóbb Estroilban találkoztak, ahol három játszmában nyert a világranglista 47. helyén álló argentin. Utóbbi pályafutása során ugyanúgy egy tornagyőzelmet könyvelhetett el – 2007, Buenos Aires -, mint döntőbeli ellenfele.

PÖRTSCHACH, 353 EZER EURO ÖSSZDÍJAZÁS, SALAKPÁLYA:

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Monaco (argentin)-Horna (perui) 6:4, 6:4
Monfils (francia)-Hewitt (ausztrál, 4.) 6:4, 7:5

ISZTAMBUL, 200 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Rezai (francia)-Sarapova (orosz, 1.) 6:2, 6:4
Gyementyjeva (orosz, 2.)-A. Bondarenko (ukrán, 5.) 7:6, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik