Marija Sarapova megsérült, Martina Hingis a döntőbe jutott

Vágólapra másolva!
2007.02.03. 13:15
Térdsérülés miatt visszalépett a világelső Marija Sarapova az 1,34 millió dollár összdíjazású tokiói keménypályás női tenisztornán, így Ana Ivanovics jutott a verseny döntőjéba. A másik ágon a svájci Martina Hingis került a fináléba.
Az első helyen kiemelt orosz az első szettet 6-1-re elvesztette, majd a második játszmában 1-0-s vezetésnél feladta a mérkőzést, térdszalag-sérülés miatt.

A klasszis a mérkőzés után elmondta, hogy az első felvonás második játékában szerva közben érzett egy éles fájdalmat a térdében, majd hozzátette, hogy az Australian Open óta nincs teljesen rendben az a térde amire most rásérült.

„Mindig rossz, hogyha így esik ki az ember egy tornáról – nyilatkozta Sarapova. Reménykedtem, hogy a fájdalom csökken, és nem kell feladnom, de egy top-játékos ellen nagyon nehéz jó szerve és adogatás-fogadás nélkül játszani”

„A bal térdem még az Australian Openen húzódott meg, de egy Grand Slam után egy játékosnak szinte mindene meg van húzódva – folytatta a tizenkilenc éves csillag, aki a múlt hétvégén a melbournei döntőben kapott ki Serena Williamstől.

„Ahogy földet értem a szerva után, egy éles fájdalmat éreztem, és szóltam is rögtön az orvosnak. Szerinte egy ilyen sérülés 7-10 nap alatt rendbe jön, szóval nagyon remélem, hogy hamar felépülök.

Ana Ivanovics és Martina Hingis került a fináléba
Reuters
Ana Ivanovics és Martina Hingis került a fináléba

A másik ágon a második helyen kiemelt Martina Hingis került a fináléba, - aki visszavágva tavalyi döntőben elszenvedett vereségért – Jelena Gyementyevát verte két szettben.

„Nagyon jól kezdtem, és ezután éreztem, hogy nem tudok hibázni – nyilatkozta a korábbi svájci világelső, aki a meccs elején rögtön elhúzott 3:0-ra.

„Rossz élmény volt visszagondolni a tavalyi fináléra, de most örülök, hogy két játéknál többet nyertem ellene – utalt arra Hingis, hogy 2006-ban Gyementyeva 6:2, 6:0-ra megverte őt Tokióban.

KEMÉNYPÁLYÁS NŐI TENISZTORNA, TOKIÓ

Elődöntő:
Ivanovic (szerb, 5.) Sarapova (orosz, 1.) 6:1, 0:1-nél Sarapova feladta
Hingis (svájci, 2.) Gyementyjeva (orosz, 3.) 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik