Blake lesz Federer ellenfele a fináléban

Vágólapra másolva!
2006.11.18. 17:34
James Blake mondhatni játsszi könnyedséggel jutott be a döntőbe a férfi teniszezők Mesterek Kupáján, azaz az ATP-világbajnokságon, miután 1 óra 16 perc alatt 6:4, 6:1-re kiütütte a tavalyi győztes David Nalbandiant. A fináléban az a svájci Roger Federer vár az amerikaira, akit eddig még soha nem tudott legyőzni.
James Blake pályafutása legnagyobb sikerét érheti el a vasárnapi fináléban
Reuters
James Blake pályafutása legnagyobb sikerét érheti el a vasárnapi fináléban
James Blake pályafutása legnagyobb sikerét érheti el a vasárnapi fináléban
Reuters
James Blake pályafutása legnagyobb sikerét érheti el a vasárnapi fináléban

James Blake mondhatni játsszi könnyedséggel jutott be a döntőbe a férfi teniszezők Mesterek Kupáján, azaz az ATP-világbajnokságon, miután 1 óra 16 perc alatt 6:4, 6:1-re kiütütte a tavalyi győztes David Nalbandiant. A fináléban a svájci Roger Federer vár az amerikaira.

A családi tragédia miatt gyászóló David Nalbandian (a keresztfiára rászakadt egy lift) nem tudott jelentős ellenállást kifejteni az amerikai James Blake ellen Sanghajban, a Mesterek Kupája elődöntőjében.

A Robredo elleni utolsó csoportmérkőzésén szinte pihenő Blake első részvétele alkalmával máris döntőt játszhat a világbajnokságon, de óriási bravúrra lenne szüksége a végső győzelemhez.

Roger Federer ellen Blake mérlege 0-5, azaz valahányszor találkoztak is a múltban, mindig a világelső győzött. Ráadásul a svájcit most az is inspirálja, hogy a tavalyi veresége után ismét elhódítsa a kupát.

A Blake–Nalbandian meccs első játszmája még viszonylag kiegyenlített volt, de azért az látszott, hogy az amerikai lényegesen jobban adogat, és a szervái után jóval magabiztosabban szerzi a pontokat, mint argentin ellenfele.

Blake-nek ötször, míg Nalbandiannak csak egyszer nyílt lehetősége arra, hogy fogadóként nyerjen játékot, és míg a fekete bőrű klasszisnak ez kétszer, a gauchónak csak egyszer sikerült, így 6:4-gyel zárult ez a szakasz.

A folytatásban már nem volt mese: Nalbandian szinte minden gémben azért küzdött, hogy hozza a saját adogatását, de ez háromszor nem sikerült neki. Blake ebben a szettben óriási fölényben volt, így mindössze 76 és fél perc alatt megnyerte a meccset.

MESTEREK KUPÁJA, SANGHAJ (4,45 MILLIÓ DOLLÁR, SZŐNYEG):

ELŐDÖNTŐ:
Blake (amerikai, 8.)–Nalbandian (argentin, 7.) 6:4, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik