Cselgáncs: minden szombaton érdekelt magyar kiesett a Mesterek Kupáján

Vágólapra másolva!
2023.08.05. 14:11
A nyolcaddöntőkre versenyben maradt mind a négy magyar kiesett a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája szombati versenynapján.
Ungvári Attilát megzavarta a játékvezetői beavatkozás (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Ungvári Attilát megzavarta a játékvezetői beavatkozás (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A 81 kilogrammos Ungvári Attila a második mérkőzésén a japán Kohara Kenjával szállt szembe, akitől mindkét korábbi meccsükön vereséget szenvedett. A Győri AC háromszoros Európa-bajnoki bronzérmese véletlenül belekapott ellenfele szájába, majd fél perccel később a küzdelem hevében picit belenyúlt a japán szemébe. A bíró ismét odament hozzá, és mondott neki valamit, mire a 34 éves versenyző értetlenül széttárta a karjait. Nemsokára aztán véget ért a csata, mivel Kohara egy horogdobásra kapott ipponnal lezárta az összecsapást.

„Nem értem, minden meccsen előfordul ilyen, de ez a bíró közölte, hogy a következő esetnél leléptet” – mondta tanácstalanul az MTI-nek Ungvári Attila. „Eléggé kizökkentett a dolog, nem figyeltem arra a technikára, amelyet a japán alkalmazni szokott, és sajnos eldobott. Sajnálom, hogy a mai magyarokkal együtt nem tudtunk hosszabb programot nyújtani a közönségnek, csodálatosan szurkoltak” – tette hozzá.

A férfi 73 kilogrammban Szegedi Dániel a második mérkőzésén remekül állta a sarat a tádzsik Behruzi Hojazoda ellen, ám a hosszabbítás elején ellenfele egy válldobással ippongyőzelmet aratott. Súlycsoporttársa, Szabó Áron – aki egy órával korábban szintén első sikerét aratta a World Tour-sorozatban – két vazaarival alulmaradt az üzbég Murodjon Yuldoshevvel szemben.

A 70 kilósoknál az Európa-bajnoki bronzérmes Gercsák Szabina – miután ellenfelének sérülése miatt mérkőzés nélkül továbbjutott – a 16 között a kategória egyik sztárjával, a világ- és Ázsia-bajnok japán Niizoe Szakival csapott össze, akitől mindkét korábbi találkozójukon kikapott. A harmadik csata mindössze 41 másodpercig tartott, amikor Niizoe a magyar dzsúdós mögé lépett, hanyatt döntötte őt, és ippongyőzelmet aratott.

Ezzel mind a nyolc hazai versenyző befejezte szereplését szombaton, mivel a nap elején a 63 kilóban vb-bronzérmes Özbas Szofi fogyasztási problémák miatt visszalépett.

Vasárnap hat magyar lép tatamira a Mesterek Kupáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik