Vasárnap Kranjec szállt a legmesszebbre

Vágólapra másolva!
2013.01.27. 17:39
null
Kranjec (középen) repült a legmesszebbre Vikersundban (Fotó: Reuters)
A norvégiai Vikersundban sírepülő versennyel folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A vasárnapi egyéni versenyt a szlovén Robert Kranjec nyerte meg a német Michael Neumayer és az osztrák Gregor Schlierenzauer előtt.

 


Az első sorozatot a szombati harmadik Kranjec nyerte meg 231 és fél méteres ugrással, s éppen tíz ponttal előzte meg a szombati győztes Schlierenzauert, míg a harmadik Neumayer hátránya már 14 pont volt.

Érdekes, hogy a sorozat második legnagyobb ugrását produkáló szlovén Peter Prevc (230 méter) csak a negyedik helyen állt 15 pontos lemaradással. A szombati második svájci Simon Ammann a hatodik helyről várta a folytatást, a házigazda norvégoknak viszont nem ment: legjobbjuk, Rune Velta csak a 12. volt.

Végül aztán a szombati legjobbjuk, az akkor negyedik Andreas Stjernen a második sorozat negyedik legjobb ugrásával (228 és fél méter) végül előre tudott jönni a nyolcadik helyig, de számukra így is nagy csalódást okozott ez a hétvége.

A harmadik legnagyobbat a szlovén Jurij Tepes ugrotta (229.5), ezzel feljött végül az ötödik helyre, holtversenyben honfitársával, Prevccel. A negyedik Ammann lett, aki vezetett akkor is, amikor már csak az utolsó három versenyző volt hátra.

Neumayer viszont ebben a sorozatban a legmesszebb ugorva 231 méterig repült, amivel természetesen átvette a vezetést. Ráadásul Schlierenzauer számára is elég magasra tette a lécet, aki ezt nem is tudta átugrani, csak 225 méterig jutott, így biztossá vált, hogy vasárnap nem ő lesz a győztes.

Kranjec viszont parádézott: ugyan egy méterrel elmaradt Neumayertől, de 230-as ugrása a sorozat második leghosszabbja volt, ami elég volt a győzelemhez. A szlovén versenyző pályafutása ötödik vk-versenyét nyerte meg.

SÍUGRÓ-VK, VIKERSUND (NORVÉGIA)
HS 225
1. Robert Kranjec (szlovén) 416.5 (231.5; 230.0)
2. Michael Neumayer (német) 405.5 (223.0; 231.0)
3. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 400.0 (219.0, 225.0)
A VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 1000
2. Anders Bardal (norvég) 757
3. Severin Freund (német) 656
A másik három sívilágkupa-helyszínen hazai sikerek születtek: a kitzbüheli műlesiklást az osztrák Marcel Hirscher (a kombinációt pedig a horvát Ivica Kostelic), a maribori szlalomot a szlovén Tina Maze, a klingenthali északi összetett versenyt pedig a német Eric Frenzel nyerte meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik