Északi összetett: hármas német siker Klingenthalban

Vágólapra másolva!
2013.01.27. 16:13
A németországi Klingenthalban folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. A vasárnapi büntetőkörös versenyt a német Eric Frenzel nyerte meg két honfitársa, Tino Edelmann és Johannes Rydzek előtt.

Már a síugrást is Frenzel nyerte meg 140 és fél méteres ugrással, így 11 másodperccel vághatott neki előbb, mint a teljes mezőny. A különbség annyi volt, hogy rajta kívül csak az osztrák Bernhard Grubernek nem kellett menet közben büntetőkört futnia, a harmadik szlovén Jelenko Marjannak és Edelmannak már igen, a többieknek pedig többet is.

Ez alapján gyakorlatilag borítékolható volt a legutóbbi három vk-versenyt is megnyerő német győzelme. Nem is történt másképpen: végül magabiztosan, 23 másodperces előnnyel győzött a tegnapi második Edelmann előtt, míg a harmadik helyért nagyot hajrázó Rydzeknek már több mint félperces hátránya volt.

A világkupában második francia Jason Lamy-Chappuis az ötödik, míg az ott harmadik norvég Magnus Moan az ötödik lett, a német így növelte előnyét az összetettben.

ÉSZAKIÖSSZETETT-VK, KLINGENTHAL (NÉMETORSZÁG)
BÜNTETŐKÖRÖS VERSENY
1. Eric Frenzel (német) 23:21.1
2. Tino Edelmann (német) +23.4
3. Johannes Rydzek (német) +34.4
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Eric Frenzel (német) 674
2. Jason Lamy-Chappuis (francia) 617
3. Magnus Moan (norvég) 559

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik