Téli universiade: aranyérmes a férfi rövid pályás gyorskoriváltó

Vágólapra másolva!
2013.12.20. 19:11
Aranyérmet nyert a magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó az olaszországi Trentóban zajló universiade pénteki versenynapján.

A Béres Bence, Burján Csaba, Knoch Viktor, Oláh Bence összeállítású csapat a döntőben a kanadai, az orosz és a francia négyest előzte meg, és 6:46.953 perc alatt teljesítette az 5000 méteres távot – a verseny honlapja szerint.

A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra alkotta női együttes bronzérmet nyert a dél-koreaiak és az oroszok mögött, valamint a kínaiak előtt célba érve.

„A női váltó jól küzdött, de két apró hiba miatt az ezüstről lecsúszott” – értékelt Darázs István, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) szakági igazgatója. „A fiúk nagyszerűen futottak, s bár ez nem jelent kárpótlást számukra az olimpiáért, úgy érzem, sikerült szépen zárniuk az évet” – utalt arra, hogy a férficsapat vitatható bírói döntések miatt jelen állás szerint nem indulhat a februári, szocsi téli játékokon.

Pénteken egyéniben az 1000 méteres távok versenyeit rendezték meg, itt legjobb magyarként a férfiaknál Knoch hetedik, a nőknél Kónya nyolcadik lett.

A szombatig tartó universiadén ez volt a magyar küldöttség második és harmadik érme. Szerdán Heidum nyert ezüstöt 1500 méteren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik