Téli olimpia: távozott a jamaicai bobosok edzője – veszélyben a szereplés?

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 17:44
null
Sandra Kiriasis búcsúja csúnyább a képen látottnál (Fotó: AFP)
A pjongcsangi téli olimpia egyik különlegessége lenne a jamaicai női bobcsapat versenyzése, ám elképzelhető, hogy egy belső viszály megakadályozza a karibiak történelmi szereplését.

 

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a téli olimpia bobversenyében ismét láthatunk jamaicai sportolókat – a harminc évvel ezelőtt elhíresült férficsapat után ezúttal nők versenyeznének. Ez utóbbit lehet, hogy már csak feltételes módban tudjuk leírni, a csapat edzője, Sandra Kiriasis ugyanis távozott a válogatottól.

A korábban német színekben olimpiát nyerő Kiriasis azért mondott fel, mert megváltoztatták volna a munkakörét, vezetőedzőből lefokozták volna elemzővé. A nagyobbik baj a szakember távozásában az, hogy állítása szerint jogilag az övé a bob és a felszerelések is.

Kiriasis kifizettetné a Jamaicai Bobszövetséggel a felszerelést, ám a vezetők tagadják, hogy az edző tulajdonában lennének azok, ezért fizetni sem kell érte. A szövetség továbbá azt is kijelentette, hogy nincsen veszélyben versenyzőik szereplése.

Később Christian Stokes, a jamaicai szövetség (JBSF) elnöke kijelentette, a tréner nagy mértékben rombolta a csapategységet.

„Sokkal jobb az együttműködés most, hogy már nincs a csapatnál. Megszűnt a feszültség, a sportolók sokkal egészségesebb környezetben készülnek, és jobban tudnak összpontosítani. Ha egy csapatnál dolgozol, csapatembernek kell lenned, itt nincsenek istenek és istennők” – nyilatkozta.

Hozzátette, az edzéseket Jo Manning és Dudley Stokes irányítja, akik eddig is a csapat mellett dolgoztak.

A női bobverseny futamait jövő hét kedden és szerdán rendezik.

Jazmine Fenlator és Carrie Russell az első jamaicai női bobosok lehetnek a téli olimpiák történetében.

Mint ismert, Jamaica férfi bobosai először 1988-ban Calgaryban indultak a téli olimpián, szereplésüktől Cool Runnings (magyar változata: Jég veled!) címmel nagy sikerű mozifilmet forgattak. Ez inspirálta a Fenlator, Russell duót is, amikor elkezdte űzni a sportágat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik