Téli olimpia: eddig ázsiai fölény női curlingben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 04:37
A második fordulót játszották le a női curlingesek a Pjongcsangban zajló téli olimpián, amelyen eddig az ázsiai válogatottak dominálnak.

A japánok Dániát győzték le 8–5-re, s ezzel egyedül állnak kettőből két győzelemmel a tabella élén. A második helyen a házigazda dél-koreaiak vannak, akik első meccsükön nagy meglepetésre legyőzték Kanadát. És hogy nem három ázsiai csapat áll az élen, az csak egy hajszálon múlt, miután a kilencedik end után a kínaiak 6–4-re vezettek az oroszok ellen, akik azonban az utolsó játékban egyenlítettek, majd az extra endben rabolni tudtak, így megfordították a meccset.

A kínaiak holtversenyben a negyedikek az oroszokkal, illetve az amerikaiakkal és a britekkel, akik egymás ellen játszottak, s csatájukat előbbiek nyerték meg 7–4-re. A három ázsiai válogatott mérlege így öt meccsből négy győzelem.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
CURLING, NŐK
Dél-Korea–Kanada 8–6
Egyesült Államok–Nagy-Britannia 7–4
Orosz csapat–Kína 7–6 (extra end)
Japán–Dánia 8–5

Az állás: 1. Japán 2 győzelem (2 mérkőzés), 2. Dél-Korea, Svédország 1–1 (1), 4. Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia, Orosz csapat 1–1 (2), 8. Kanada, Svájc 0 (1), 10. Dánia 0 (2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik