HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.18 09:53 Frissítve: 2018.02.18 09:57

Téli olimpia: a Liu testvérek nevelőedzője mesélt a kezdetekről

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mára a rövid pályás gyorskorcsolya élvonalába tartoznak, ám idáig természetesen kemény munka volt eljutni. A testvérek nevelőedzője, Erőss Julianna emlékezett vissza a kezdetekre, és árult el néhány érdekességet a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának.

 

Erőss Julianna tanította meg a Liu testvéreket a gyorskorcsolya alapjaira, mára pedig mindkét fiú a téli olimpián képviselheti Magyarországot. Bár korábban több sportágat is kipróbáltak, a gyorskorcsolya volt az, ami azonnal magával ragadta őket.

„Úgy ismertem meg őket, hogy sportágat kerestek, mert a szülők mindenféleképpen szerették volna, ha valamit sportolnak – emlékezett vissza. – Én annyit tudtam, hogy az úszás után jöttek hozzám, mert az nem felelt meg. Az első alkalommal annyira megtetszett nekik a gyorskorcsolya, hogy azt mondták: ez az, ide kell jönni!"

A testvérek később másfél évre Kínába kerültek, és ma már mással edzenek. Természetesen Erőss Julianna azóta is figyelemmel kíséri a karrierjüket, ahogy jelenleg a pjongcsangi téli olimpián is szurkol a fiúknak. Szombaton, Liu Shaolin Sándor 1000 méteres döntőjekor is így tett, amelyet a Gyakorló Jégcsarnokból figyelt.

„Nagyon vegyes érzelmekkel éltem át a napot. Tudom, hogy nincs két egyforma verseny, pláne egy olimpián, amelyre négyévente kerül sor és mindenki érmet szeretne" – mondta az edző.

A teljes interjút ide kattintva tekinthetik meg.

2019.03.15 23:15:28

Téli sportok BÁNKI JÓZSEF

ALAPVONAL. A Fradi nyitott klub, fajra, felekezetre való tekintet nélkül mindenkit saját gyermekének tart, a hatalmas népszerűség, a szenvedély és az elementáris erejű összetartozás pedig gyakran kisebbrendűségi érzést kelt az ellenfelekben, riválisokban.

2019.03.09 13:38:23

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Szófia)/NSO

A döntőben rossz rajt miatt parancsolták le a pályáról olimpiai bajnokunkat a szófiai vb-n.

2019.02.21 23:28:21

Téli sportok N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Nykänen, a nyughatatlan zseni a kilencvenes évektől elhatalmasodott állapot következményének lett az áldozata alighanem. Annak a viszonyrendszernek, amelyben a siker parancsa az egyetlen mérce, s amelyre nem készítette fel senki. Őt, aki utánozhatatlan volt a sáncon, ám semmi máshoz nem értett igazán.

2019.02.21 23:31:53

Téli sportok SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Láthattuk a szemüveges kislányt végül nagy bajnokként megdicsőülni.

2019.02.21 10:04:10

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Bánhidi Ákos: A díjat nem azért kaptam, amit Pjongcsangban elértünk.